Kratki filmovi mladih crnogorskih autora na repertoaru

Program "Ponovo radi bioskop" donosi četiri ostvarenja sjutra u Crnogorskoj kinoteci

2655 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Prikazivanjem kratkih filmova crnogorskih autora mlađe generacije nastavlja se program “Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023”. Projekcije će biti upriličene u četvrtak u Podgorici, u sali “Gojko Kastratović” Crnogorske kinoteke, u 19 časova.

Na programu su filmovi: “Sve je išlo sigurnim tokom” rediteljke Anje Jovanović koji donosi priču o ljudima, koji su u godinama kada čuju posljednji poziv za odlazak iz male sredine, “Posjeta” Đorđa Vojvodića koja prati Stefana, studenta na studijama u Berlinu kome kratka vikend posjeta roditelja mijenja život, slijedi “Orlovsko gnijezdo” Milije Šćepanovića kao priča o prvom koraku ka odrastanju posljednjeg naraštaja tzv. Petar Pan generacije i film “Zakačka” reditelja Slavena Sošića i Nikole Tomića koji govori o Željku, vječitom studentom koji vodi nesređen život.

Nakon projekcija slijede razgovori sa Anjom Jovanović, Milijom Šćepanovićem i Slavenom Sošićem, dok će o filmu “Posjeta” govoriti producent Ivan Đurović (Artikulacija film), a moderatorka će biti novinarka Svetlana Višnjić.

Bonus video: