Nikšić: Pjesničko veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović

Moderatorka večeri biće književnica Sava Radulović

2843 pregleda 42 reakcija 4 komentar(a)
Mirjana Bobić Mojsilović, Foto: Screenshot/Youtube
Mirjana Bobić Mojsilović, Foto: Screenshot/Youtube

Art klub "Prvo pismo" iz Nikšića večeras organizuje pjesničko veče sa poznatom književnicom Mirjanom Bobić Mojsilović.

Veče, koje će muzikom obojiti, Tamara Krivokapić (violina) i Slobodan Bogdanović (gitara), počinje u 19 časova, u Inovaciono preduzetničkom centru "Tehnopolis" u Nikšiću.

Mirjana Bobić Mojsilović
foto: Art klub Prvo pismo

Moderatorka večeri biće književnica Sava Radulović, koja je u avgustu prošle godine osnovala Art klub "Prvo pismo" i do sada organizovala više književnih večeri, kao i konkurs za najljepšu ljubavnu poeziju i ustanovila nagradu "Kosto Ninković".

Veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović, nekadašnjom novinarkom, a danas poznatom književnicom, kojoj ni kičica ni boje nijesu strane, organizuje se u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Književnica, koja se novinarstvom bavi od 1979. godine, u svijet književnosti ušla je zbirkom kratkih priča "Baba, nemoj ništa da me pitaš", koju je objavila 1997.

Odmah je osvojila čitalačku publiku i do sada je objavila romane: "Dnevnik srpske domaćice", "Happy End", "Majke mi, bajka" , "Ono sve što znaš o meni" , "Tvoj sam", "Srce moje", "Azbuka mog života", "Glad", "Gospodin pogrešni", "Traži me", "Tvoj anđeo čuvar", “Muška azbuka” i "Sazvežđe svitaca", kao i zbirku poezije "Obećao si mi".

Autorka je šest pozorišnih komada "Suze su O. K.", "Verica među šljivama", "Pozovi M radi užitka", "Poslednja šansa", "Pogodi ko dolazi na večeru", "Svlačenje", koji su izvođeni u Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Kult Teatru, Zvezdara Teatru, Akademiji 28 i na sceni KC "Palilula".

Njenih 12 naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika i bila je jedna od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu.

Nekoliko puta je dobila nagradu "Zlatni bestseler" i dobitnica je "Zlatne značke" Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Bonus video: