U KIC-u Budo Tomović večeras predstava "Nora"

U predstavi igraju Ajda Smrekar, Matej Puc, Jernej Gašperin, Nina Rakovec i Jurij Drevenšek

1613 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mestno gledališče ljubljansko večeras će u velikoj sali Kulturno-informativnog centra Budo Tomović u 20 časova, izvesti komad "Nora" koji je, po tekstu Henrika Ibsena, režirala Nela Vitošević.

U predstavi igraju: Ajda Smrekar, Matej Puc, Jernej Gašperin, Nina Rakovec i Jurij Drevenšek. Dramaturgiju je uradila Petra Pogorevc, scenografiju Urša Vidić, a kostime Tina Bonča.

"Nora je naizgled srećno udata majka troje djece. Njenoj Porodici se nakon dugih godina odricanja nasmješio udoban život, pošto suprug Torvald dobija posao direktora banke. Sve bi bilo u najboljem redu, da Noru nije progonio nesmotreni čin, koji je iz ljubavi prema mužu učinila u prošlosti. Kako bi mu omogućila ozdravljenje dok je bio teško bolestan, ona je falsifikovala potpis i posudila veliku sumu novca od notara Krogstada, koji je sada ucjenjuje i prijeti joj da će njena tajna izaći na vidjelo. Nora očajnički želi da Torvald razumije razloge njenog ponašanja i u trenutku otkrića da joj stane na stranu. Međutim, kada se dešava baš suprotno, ona ga upozna u novom svijetlu i konstatuje da sa njim ne može više da živi", navodi se u najavi.

Nakon predstave, u sali Dodest će biti organizovan i okrugli sto sa ansamblom, a razgovor vodi dramaturškinja Dragana Tripković.

Bonus video: