U Kinoteci program posvećen filmskim glumicama "Feminoscope"

Projekcija filma "Grudi" i razgovor o njemu, biće upriličeni večeras u Crnogorskoj kinoteci

2026 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Program Crnogorske kinoteke posvećen filmskim glumicama, "Feminescope" biće otvoren večeras projekcijom filma "Grudi" crnogorske autorke Marije Perović, u sali Kinoteke "Gojko Kastratović" u 19 časova.

Nakon projekcije će biti upriličen razgovor sa Marijom Perović, kao i sa glumicama Dubravkom Drakić i Jelenom Đukić, a moderator će biti Milana Đukić.

Radnja filma "Grudi" vodi gledaoce u Nikšić na proslavu 25 godina mature i prati tri drugarice koje se okupljaju tim povodom.

"Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom", navodi se u opisu.

Film je uspješno prikazivan u Crnoj Gori i inostranstvu, a kasnije je pretočen i u seriju. Uloge su ostvarili: Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Peđa Bjelac, Mira Banjac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović i drugi...

Bonus video: