Promocija Athanatika večeras u Nikšiću

Novi broj časopisa za fantastiku u književnosti i umjetnosti biće predstavljen u Zahumlju

1596 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Večeras će u sali “Zahumlja” u Nikšiću biti predstavljen novi broj časopisa za fantastiku u književnosti i umjetnosti “Athanatik”, u 19 časova.

O novom broju časopisa govoriće glavna i odgovorna urednica, dr Marijana Terić, član redakcije prof. dr Budimir Aleksić, književnik i politikolog, mr Aleksandar Ćuković i Vasilije Savović, dok će voditeljka večeri biti književnica Milica Bakrač.

Urednica časopisa je istakla da je novi broj nastao kao rezultat njihovog “kolumbovskog puta”, kao i da je novi broj tematski bogatiji i raznovrsniji od prethodnog.

“Zahvaljujući velikom interesovanju čitalaca koje je izazvao prvi broj naše publikacije, ostvarili smo saradnju sa istaknutim stvaraocima i teoretičarima fantastike, strip autorima i ilustratorima čija su djela prepoznatljiva u svijetu. Prvi crnogorski časopis je i ovoga puta obuhvatio najznačajnija domaća, regionalna i svjetska ostvarenja na polju fantazija, horora, naučne i epske fantastike, čime će crnogorski čitaoci biti upoznati sa savremenim tokovima fantastičke literature, reprezentativnim autorima i kritičarima ovog žanra i upoznati se sa dostignućima fantastike u stripu i filmskoj industriji”, zapisala je Terić.

Novi broj Athanatika objavljen je zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” Podgorica.

Bonus video: