Petar Nikolić izabran za lauerata muzičkog takmičenja "Fantast"

Mladi gitarista zapažen na XI Međunarodnom muzičkom takmičenju u Bečeju

2590 pregleda 0 komentar(a)
Petar Nikolić, Foto: Privatna arhiva
Petar Nikolić, Foto: Privatna arhiva

Gitarista Petar Nikolić, učenik devetog razreda Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” iz Podgorice, u klasi profesora Marka Prentića, izabran je za lauerata XI Međunarodnog muzičkog takmičenja “Fantast” koje se održavalo od 13. do 22. maja u Bečeju.

Na takmičenju je učestvovalo preko 350 takmičara iz sedam zemalja. Talentovani mladi muzičari iz blizu šezdeset muzičkih škola, takmičili su se u sviranju klavira, tambure, harmonike, klarineta, violine i gitare.

Petar Nikolić
Petar Nikolićfoto: Privatna Arhiva

Petar je, pored ovog vrijednog priznanja, u protekla dva mjeseca ostvario velike uspjehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Pobijedio je na XLIX Muzičkom festivalu mladih Crne Gore u Kolašinu (najveći broj bodova u svim kategorijama), Međunarodnom takmičenju “Čivija Guitar Fest” (Lauerat kategorije) i Međunarodnom takmičenju mladih talenata Pančevo 2024 (prva nagrada). Pored prvih nagrada, osvojio je i drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju “Vojvodina Guitar Fest” u Novom Sadu i finalista je 25. “Guitar Art Festivala” u Beogradu, kao najbolje plasirani takmičar iz Crne Gore.

Bonus video: