Večeras otvaranje izložbe "Flora” Bosiljke Bakočević u Mojkovcu

Bakočević je ranije istakla da su se na njenim djelima u početku nalazili pejzaži, a sada su to biljne forme iz kojih izvlači kolorit, strukturu linija, posmatrajući međusobni uticaj površina iz kojih nastaje svijet dovoljan samom sebi

2839 pregleda 1 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Izložba slika “Flora” Bosiljke Bakočević, biće otvorena danas u Mojkovcu, u galeriji Centra za kulturu, u 20 časova.

“Paleta Mediterana kroz biljne motive u posjeti Mojkovcu! Izložbu su podržali Opština Kotor i galerija Artica iz Podgorice”, dodala je umjetnica.

Bakočević je ranije istakla da su se na njenim djelima u početku nalazili pejzaži, a sada su to biljne forme iz kojih izvlači kolorit, strukturu linija, posmatrajući međusobni uticaj površina iz kojih nastaje svijet dovoljan samom sebi.

“Svaki povučeni potez predstavlja moju emociju u datom trenutku. Oslanjam se na floralne motive koji me uče promjenjivosti, počev od svojih svježih faza do uvelih oblika. Svojim radom želim da stavim akcenat na to da reakcija na prirodu je zapravo ogledalo nas samih. Prema Polu Kleu, dijalog sa prirodom je conditio sine qua non, nešto bez čega se ne može, neophodnost, jer je čovjek dio same prirode. Kada umjetnik posmatra prirodu, variraju kombinacije pogleda čak i kada su oboje nepromijenjeni”, rekla je ona.

Bonus video: