Doživio neslućene ljepote Islanda

"Vidio sam neke od prizora koje nikada neću zaboraviti. Nevjerovatne pejzaže i nezaboravne momente - to je ono što ću osim na fotografijama, zauvijek nositi u srcu. To je iskustvo koje niko neće moći da mi oduzme"
89 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2016. 17:44h

Simeon Patarozlijev napustio je svoj dom u Sofiji prije dvije godine i zaputio se na Island, zemlju okruženo sjevernim Atlantikom. Iako najsigurnije mjesto na planeti sa najmanjim postotkom kriminala, prepunu čudesa i do sada neviđenih prizora.

"Nisam išao avionom, već sam riješio da zabilježim svaki momenat ovog putovanja i odabrao sam javni prevoz. Mogu reći da sam izašao iz autobusa broj 54 na poslednjoj stanici i tu sam proveo sve ovo vrijeme", kaže Simeon.

Zadao je sebi cilj da prepješači cijelu državu i otkrije sve one skrivene ljepote. Zavirio je u svaki kutak i bio istrajan, iako je u nekim momentima želio da odustane od svega.

Prošao je brojne uspone i padove, ali za uspomenu dobio nešto najlepše. Prizore o kojima mnogi ne mogu ni da sanjaju zabilježio je fotoaparatom.

Pješke je prešao 9.700 kilometara i provodio hladne noći u šatorima pod zvijezdama. I vrijedjelo je. Island nije iznevjerio njegova očekivanja.

Dnevno nije trošio više od 7 evra, čime nam je pokazao da je za sve naše snove potrebna samo dobra volja.

"Vidio sam neke od prizora koje nikada neću zaboraviti. Nevjerovatne pejzaže i nezaboravne momente - to je ono što ću osim na fotografijama, zauvijek nositi u srcu. To je iskustvo koje niko neće moći da mi oduzme", tvrdi Patarozlijev.

Galerija

Bonus video: