Sreću čine male stvari

255 pregleda 0 komentar(a)
sreća, radost, Foto: Shutterstock.com
sreća, radost, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.12.2016. 14:23h

Sreću čine male stvari, to svi znamo... i to svi lako zaboravimo. Evo šta sve ljude čini neopisivo srećnim.

Kad utonete u san u zagrljaju onog koga volite? Kad uspijete da iz prve isječete savršeno parče kolača? Kad dobro procjenite koliko vam ukrasnog papira treba da uvijete novogodišnji poklon? Evo "malih" stvari sve ide u kategoriju "najlepšeg osjećaja na svijetu".

Korisnici Reddita podjelili su svoje "najlepše osjećaje na svijetu", ispostavilo se da je uglavnom riječ o nekim svakodnevnim stvarima, u kojima može da se prepozna svako od nas.

Pitajte bilo kog studenta na svijetu šta je najbolji osjećaj, i dobićete vjerovatno isti odgovor. Posle mjeseci, spremanja, posle nekoliko dana nespavanja, kad konačno dobiju temu (ili izvuku pitanja) na jednom od onih ozbiljnih, velikih ispita koji postoje na svakom fakultetu i koji su ono što odvaja one posebne od prosjeka, i shvate da im je glava potpuno mirna, misli jasne, i u tom trenutku znaju - briljiraće.

Dani kad sebi možete da dozvolite luksuz da ostanete u krevetu dok vam ne dune da ustanete. Bez griže savjesti. Ili, kad se probudite ujutru, misleći da treba da se spremate za posao, a shvatite da je subota.

Kad zaspite u zagrljaju onoga koga volite. Taj osjećaj sigurnosti i ušuškanosti... Ljubav.

Trenutak kad vas "pukne" da ste se zaljubili.

A ponekad je sve što nam treba stvarno - sitnica.

Kad pakujete poklone za Novu godinu, za one koje volite, i papir je dobar, a makaze samo "klize" i komadi koje odsjecate su savršeni. A vi razmišljate koliko će se obradovati onaj kome je taj poklon namenjen.

Kad sjednete za sto, i shvatite da je tog dana za ručak ili večeru - baš ono što najviše volite.

I, možda najbolje od svega, ko je dugo čekao bebu, znaće o čemu pričamo. Onaj dragocjeni, blistavi trenutak, kad vrijeme stane, a vi zaustavite dah... I shvatite da se na testu za utvrđivanje trudnoće pojavljuje druga crtica.

Bonus video: