Kako pravilno ukloniti dlačice

Iako se pinceta čini kao najjednostavnije rješenje Marshall savjetuje ženama da je koriste što je manje moguće
90 pregleda 0 komentar(a)
obrve, Foto: Shutterstock
obrve, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.12.2016. 12:14h

Vrijeme je godine kada se mnoge žene pitaju kako je najbolje ukloniti suvišne dlačice s tijela. Više od polovine žena kaže da im višak dlačica uzrokuje nezadovoljstvo, a jedna od deset žena pati od viška dlačica. Zbog toga najčešće posežu za pincetom, ali kozmetički guru Sam Marshall je otkrio da bi to moglo biti opasno.

Iako se pinceta čini kao najjednostavnije rješenje Marshall savjetuje ženama da je koriste što je manje moguće.

"Uočavanje sijedih dlačica će vas možda uplašiti, ali ne posežite za pincetom jer čupanjem sijedih dlaka možete oštetiti folikul dlake što može uzrokovati da se na tom mjestu prorijede dlake. Rezultat može biti potencijalna ćelavost na tom mjestu", rekao je Marshall.

Čak i čupanjem obrva pincetom možete oštetiti folikul dlake i rizikovati da trajno izgubite prirodni oblik svojih obrva. Ako ipak preferirate čupanje obrva pincetom Marshall savjetuje da s vremena na vrijeme napravite pauzu i omogućite im da se oporave.

On upozorava da čupanjem dlačica na bradi nadražujete kožu ispod i stvarate mogućnost uraslih dlačica i infekcija.

Opasno može biti i čupanje dlačica u nosu, ispod pazuha i na intimnim dijelovima.

"Osim što je bolno čupanje pazuha može biti veoma štetno za kožu. Ako ste u potrazi za trajnim rješenjem onda je uklanjanje dlačica laserom vjerovatno najbolja opcija", kaže Marshall.

Kaže i da dlačice na intimnim dijelovima tijela ne biste smjeli čupati zbog iritacije i stvaranja mogućnosti za urasle dlačice i infekcije.

Bonus video: