Cimet kao saveznik u borbi protiv celulita

Cimet i kafa najbolji su saveznici kada je u pitanju lijep izgled kože, ali osim njih trebalo bi pripaziti na način života i ono što svakodnevno unosite u svoj organizam
0 komentar(a)
cimet, Foto: Shutterstock
cimet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.12.2016. 14:20h

Celulit mnogi smatraju najvećim neprijateljem kada je u pitanju ljepota, zbog čega su mnoge žene još uvijek u potrazi za najboljom metodom kako bi ga se riješile jednom zauvijek. Jeste li čuli da osim kafe i cimet djeluje protiv celulita?

Pored kozmetičkih salona koji nude razne pakete s kojima ćete otopiti celulit, možete se odlučiti za kućni tretman uz pomoć nekoliko namirnica od kojih većinu sigurno već imate.

Kako bi se riješili celulita važno je biti uporan i ne odustajati već na početku te očekivati da ćete riješiti problem od samo jednog tretmana. To se odnosi i na kućne tretmane gdje treba biti uporan tokom nanošenja prirodnih krema te brojnih masaža kod kojih vam mogu pomoći članovi vaše porodice ili prijatelji.

Želite li se što prije riješiti celulita i zaboraviti na izgled kože kao kore od narandže, potrebno je početi s pilingom kože, s kojim ćete osloboditi kožu mrtvih stanica i omogućiti joj da diše te podstaknuti cirkulaciju.

Piling je potrebno odraditi jednom nedeljno uz pomoć kupljenih preparata ili domaćih, ako imate vremena i volje. Za domaće preparate potreban vam je smeđi šećer i bademovo ulje. Dok će šećer pomoći ukloniti mrtve stanice, ulje će pomoći da koža nakon postupka bude lijepa i glatka.

Nakon pilinga vrijeme je da kožu tretirate namirnicom koja se pokazala jednom od boljih prilikom rješavanja celulita. Na tijelo je potrebno nanijeti mlijeko i nakon njega cimet u većim količinama. Treba ga dobro rasporediti po kritičnim mjestima, omotati folijom i ostaviti između 20 i 30 minuta.

Kada je prošlo pola sata vrijeme je da uklonite foliju i istuširate se naizmjeničnim mlazovima tople i hlade vode, koji će isto tako djelovati kao masaža, a ujedno ćete podstaknuti cirkulaciju.

Cimet i kafa najbolji su saveznici kada je u pitanju lijep izgled kože, ali osim njih trebalo bi pripaziti na način života i ono što svakodnevno unosite u svoj organizam.

Tako bi trebalo obogatiti ishranu namirnicama koje u sebi imaju dovoljno vlakana kao i unositi dovoljnu količinu vode. Ne treba zaboraviti na kretanje i vježbanje te izbjegavanje svega što bi moglo izazvati probleme s cirkulacijom, a zbog čega može nastati celulit.

Bonus video: