Kako da njegujete kosu tokom zime

U hladnim danima najčešći problem su elektricitet i suva kosa
78 pregleda 0 komentar(a)
mokra kosa, Foto: Shutterstock
mokra kosa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.12.2016. 09:04h

Niske temperature, vjetar kao i suv vazduh u zagrijanim prostorima štete vašoj kosi, kojoj je i tokom zime potrebna posebna njega. Donosimo neke savjete pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih mjeseci.

Nemojte da perete kosu svaki dan

Često šamponiranje odstranjuje prirodna ulja s kože glave i uzrokuje suvoću vlasišta i kose. Za pranje kose zimi koristite blagi šampon sa što više prirodnih sastojaka. Umjesto svakodnevnog pranja, koristite šampon za suvo pranje ili dječiji puder koji odstranjuje suvišnu masnoću i osvježava kosu.

Koristite regenerator

U hladnim danima najčešći problem su elektricitet i suva kosa. Suva kosa je sklona pucanju, a da biste spriječili elektricitet obavezno koristite regenerator kod svakog pranja kose. Odaberite regenerator s intenzivnijim djelovanjem.

Nikad ne izlazite napolje s mokrom kosom

Mokra kosa je sklona pucanju i lomljenju vlasi. Zimi nikad nemojte da izlazite iz kuće ako niste do kraja osušili kosu. Operite je dan prije i ostavite da se osuši prirodno.

Izbjegavajte pranje kose vrućom vodom

Vruća voda oštećuje i isušuje kosu i kožu. Nakon pranja u mlakoj vodi isperite kosu hladnom vodom da biste zadržali vlagu u kosi, a ona će dobiti i poseban sjaj.

Manje koristite fen za kosu

Vrući vazduh fena oštećuje kosu. Tokom zime manje koristite fen, a prije feniranja na kosu nanesite regenerator koji se ne ispira ili sredstvo za zaštitu od topline. Operite kosu dan prije i ostavite kosu da se osuši prirodno. Zaštitite glavu šalom ili kapom

Kad izlazite na hladnoću, zaštitite kosu laganim šalom ili kapom, ali ne prečvrsto. Osim što je potrebno da redovno koristite regenerator za kosu, da biste spriječili elektricitet, koristite omekšivač za veš kad perete veste, kape i šalove.

Redovno šišanje

Za zimske mjesece dobro je pripremiti kosu šišanjem koje će vam pomoći da imate frizuru koja se lako održava. I tokom zime preporučuje se redovno šišanje vrhova.

Perite kosu obrnutim redosljedom

Najprije nanesite pola kašičice omiljenog ulja na glavu. Možete koristiti jojobu, maslinovo ili bademovo ulje. Zatim nanesite regenerator i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Tada operite kosu malom količinom šampona.

Bonus video: