Tri zlatna savjeta koja će vam uštedjeti vrijeme u teretani

74 pregleda 1 komentar(a)
trening, tegovi, Foto: Shutterstock
trening, tegovi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.12.2016. 11:00h

Ne dozvolite da vas malo vremena koje imate na rapolaganju odvrati od vježbanja – posebno kada saznate da možete kraćim treningom da postignete isti, ako ne i bolji efekat.

Kada ste u trci s vremenom (stižu praznici), važno je da iskoristite svoje vrijeme u teretani.

Pojačajte intervale – Ako se inače zagrijavate laganijim tempom i vježbate optimalnom brzinom – onda malo ubrzajte proces i sistemski menjajte tempo i opterećenje. Nema studije koja ne kaže da je takvo šokiranje organizma mnogo delotvornije, jer on u procesu vježbanja počinje da sagorijeva kalorije i kada se "zaleti" ne prestaje da sagorijeva još dugo nakon treninga.

Mjenjajte intenzitet – Ako obično vježbate tako što se forsirate pa odmarate i tako redom – probajte neki put bez odmora, odnosno da u odmoru radite vježbe nižeg intenziteta. Naravno, tako nećete moći da izdržite dugo, ali zar to i nije najvažnije u ovom intenzivnom, a kratkom treningu?

Povećajte težinu tegova – Ako ne vježbate s tegovima – sada ih uzmite. Ako vježbate – uzmite malo teže nego obično. I za kraće vrijeme nego obično ubrzajte rast svojih mišića.

Bonus video: