"Valovi od magle" iznad San Franciska

Fotografije i predivni krajolici izgledaju doslovno kao raj na zemlji, a fotograf je kazao da se osjećao kao da je na vrhu svijeta
66 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2016. 11:00h

Nicholas Steinberg je fotograf iz San Franciska koji je u posljednjih osam godina putovao i napravio fascinantne fotografije magle čijim prizorima je apsolutno opsjednut.

Njegov fotografski stil se najviše ogleda u fotografisanju magle.

Nicholas je u svojoj posljednjoj foto sesiji otkrio nešto nevjerovatno. Naime, tokom ljetnih mjeseci kada je magla nastala od velike količine kopnene toplote, pojavila se u vidu valova.

Fotografije i predivni krajolici izgledaju doslovno kao raj na zemlji, a fotograf je kazao da se osjećao kao da je na vrhu svijeta ili skoro u avionu dok je gledao "oblake" koje je stvorila magla.

"Tokom svojih skoro stotinu putovanja, otkrio sam da će magla svojom gustinom stvara kretanje valova nalik konturi zemljišta. Baš zato sam ovoj fotogaleriji dao naziv 'Valovi od magle', jer oni doslovno izgledaju poput okeana", izjavio je Steinberg.

Fotograf je dodao kako je sve uradio fotoaparatom te da nije koristio fotošop. Samo je, kako je istakao, koristio određene alate kako bi stvorio noćni efekat.

Galerija