Maske za suvu kožu

Prirodne maske za suvu kožu najbolje su rješenje ako niste sigurni u sastojke koji se nalaze u gotovim preparatima
241 pregleda 0 komentar(a)
maska za lice, Foto: Shutterstock
maska za lice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.11.2016. 14:30h

Imate li suvu kožu?

Ako je tako onda ste se sigurno upoznali s nekoliko tegoba kao što je zatezanje kože, svrab i crvenilo.

Prirodne maske za suvu kožu jedno su od rješenja s kojim će se koža na licu oporaviti, biti dovoljno mekana i opet će zablistati.

Na tržištu postoje razni preparati namijenjeni za suvi tip kože, a možete se odlučiti i za prirodne maske koje možete napraviti sami, prenose Nezavisne novine.

Važno je da budete dosljedni u onome što radite i ne odustajete već na početku. Ako ste se odlučili za prirodne maske vrijeme je da krenete u nabavku.

Maske za suvu kožu uključuju nekoliko različitih namirnica poput pivskog kvasca, meda, žumanaca i banane.

Sa svakom od tih namirnica možete napraviti najbolju masku za svoje lice i uskoro očekivati pozitivne rezultate.

Odlučite li se za pivski kvasac pomiješajte ga s mlijekom i napravite gustu smjesu koju treba nanijeti na lice i ostaviti da djeluje 15 minuta te isprati.

Maske za suvu kožu podrazumijevaju kombinaciju brašna, meda i žumanceta.

Dodajte 4 male kašike meda, 2 male kašike brašna i jedno žumance. Sve dobro promiješajte i umasirajte na lice. Ostavite masku deset minuta i nakon toga isperite.

Maska od banane isto je dobra i učinkovita za njegu suve kože koja će koži pružiti potrebnu količinu hidratacije. Usitnite bananu i pomiješajte je sa malo maslinovog ulja.

Prirodne maske za suvu kožu najbolje su rješenje ako niste sigurni u sastojke koji se nalaze u gotovim preparatima.

S domaćim maskama ste sigurni što dobijate i koji se sve sastojci u njima nalaze.

Tako nećete pogriješiti ako napravite smjesu od kupusa. Kupus prvo usitnite i potom kuvajte u malo mlijeka. Nakon što postigne sobnu temperaturu nanesite smjesu na lice i ostavite je da djeluje 15 minuta i potom uklonite.

Masku možete nanositi jednom nedeljno kako bi što prije imali pozitivne rezultate i kako bi mogli zaboraviti na osjećaj zatezanja te ne razmišljati o tome da bi mogli dobiti bore prije vremena.

Svako može birati između brojnih preparata na tržištu od kojih većina nije povoljna i prirodnih maski napravljenih od raznih namirnica. Sve je stvar slobodnog izbora i onoga što više volite i čemu više vjerujete.

Bonus video: