"Novembar bez brijanja": Muškarci sa bradom su privlačniji ženama

"Poenta je u bradi i brkovima. Tražimo od muškaraca da promijene svoj izgled jer to podstiče na razgovor"
218 pregleda 2 komentar(a)
muškarac sa bradom, Foto: Shutterstock
muškarac sa bradom, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.11.2016. 11:44h

Mnoge žene ističu da se na vrijeme treba suočiti s činjenicom da mnogo bolje izgledaju muškarci s bradom. Ustvari, naučno je dokazano u Službenom glasniku ljudskog ponašanja i evoluciji društva da su muškarci s bradom privlačniji ženama.

"Novembar bez brijanja" u svijetu se obilježava tako što muškarci odlučuju da tokom ovog mjeseca ne briju bradu ili puste samo brkove, kako bi podigli svijest o raku.

Ovaj mjesec se inače obilježava od 2003. godine, a inicijativa za to pokrenuta je u Australiji, kako bi se podigla svijest o "muškim" oblicima raka - najviše kanceru prostate.

"Poenta je u bradi i brkovima. Tražimo od muškaraca da promijene svoj izgled jer to podstiče na razgovor", rekao je direktor američke organizacije "Movembar" Mark Hedstrom.

On objašnjava da kada muškarci svojim poznanicima kažu zašto su pustili bradu i brkove, mogu započeti i razgovor o zdravlju muškaraca. Takođe, Hedstrom podstiče i sve muškarce da novac koji bi dali na proizvode za brijanje i poslije brijanja, doniraju organizacijama koje se bore protiv raka.

Bonus video: