11 savjeta kako se pravilno našminkati

Obrve na neki način određuju cijeli make-up i zato je važno da imaju dobar oblik i boju. Odaberi boju obrva prema boji kose: neka bude jedna ili dvije nijansi svjetlija od vaše kose ako ste brineta i ista ili jednu nijansu tamnija ako ste plavuša
1828 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2016. 14:35h

Svakodnevno na internetu možeš naći savjete za šminkanje od raznih blogera i profesionalnih šminkera. Donosimo vam neke od najpopularnijih savjeta provjerenih od strane profesionalaca.

  • ODABERITE PRAVU NIJANSU PPUDERA

Odaberite puder prema tonu kože- može varirati od hladnijih do toplijih nijansi. Kako bi odabrali idealan prozivod, pokušajte upotijebiti više različitih nijansi na područje oko brade (između glave i vrata) i vidite koliko je boja slična tonu kože na vratu.

  • DOBRO UKLOPITE BRONZER

Na vašem licu ne bi trebalo biti neravnina, trokuta ili crta od šminke. Odaberite bronzer s laganom teksturom u sivo- smeđoj nijansi. Nanesite ga iznad jagodične kosti koja je prirodne boje kako bi stvorio učinak podizanja.

  • PRONAĐITE SAVRŠENU BOJU ZA OBRVE

Obrve na neki način određuju cijeli make-up i zato je važno da imaju dobar oblik i boju. Odaberi boju obrva prema boji kose: neka bude jedna ili dvije nijansi svjetlija od vaše kose ako ste brineta i ista ili jednu nijansu tamnija ako ste plavuša.

  • NEKA VAM OČI IZGLEDAJU VEĆE

Crni tuš ili olovka za oči će na vrhu trepavica stvoriti oštar i otvoren pogled te poboljšati cjelokupni izgled trepavica. Istovremeno, ako ga neoprezno koristite na donjem kapku, oči će izgledati puno manje.

  • AJLAJNER MORA PRISTAJATI OBLIKU OČIJU

Svako može nositi ajlajneri! Važno je pronaći pravi oblik. Kad izvan gornjih kapaka crtate „krila“, nemojte ih nacrtati previsoko jer se dramatično mijenja izgled očiju. Vanjski ugao bi trebao pratiti oblik donjeg kapka. Nanosi ajlajner otvorenih očiju. Ova tehnika ti omogućava da vidiš liniju koju crtaš.

  • KORISTI VIŠE NIJANSI SIJENKI

Pokušajte koristiti više od dvije nijanse sijenki. Kako bi sve izgledalo lijepo i uklopljeno, treba ti prav četkica i sijenka u boji kože.

  • NANESITE SAMO JEDAN SLOJ MASKARE

Previše maskare može učiniti da izgledate starije i neozbiljno. Dobro definisane trepavice su najbolji izbor za svakodnevni make-up.

  • PRAVILNO NANESITE RUMENILO

Laganim pokretima nanesite rumenilo i onda nekoliko puta podebljaj boju ako je potrebno. Nanesi ga oko središta jagodica, neka se stopi s bojom obraza.

  • NIJANSA OLOVKE ZA USNE TREBA BITI KAO RUŽ

Olovka za usne treba biti što sličnija nijansi ruža. Previše olovke donosi rezultat vulgarnog izgleda. Pokušaj prvo lijepo aplicirati olovku, a onda ruž.

  • SAKRIVANJE PODOČNJAKA

Kako bi ih sakrili, nanesite korektor u obliku trougla kao što je prikazano na slici. Osvijetlite područja koja su prirodno nemasna.

Koristite highlighter za nemasna područja lica i pokušajte izbjeći T-zonu. Nanesite ga na područja koja su prirodno više osvijetljena: jagodice, čelo, unutaršnji ugao očiju, nos i iznad gornje usne po sredini.

Galerija

Bonus video: