Nakon 6 godina i 720 hiljada pokušaja, konačno je napravio savršenu fotografiju

Ženka vodomara roni samo 5 puta na dan, ali 40 godina kasnije, on je na kraju izvršio dužnost i ispunio obećanje koje je dao svom djedu
360 pregleda 0 komentar(a)
slike vodomara, Foto: Facebook
slike vodomara, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.11.2016. 12:14h

Koliko daleko možete ići kako bi postigli dugo sanjani san? Možete li čekati na jednom mjestu godinama i godinama da bi to ostvarili? Fotograf po imenu Alan McFadyen proveo je gotovo šest godina i napravio 720,000 slika da bi snimio besprekornu fotografiju vodomara kako zaranja u vodu.

Obično, savršen pogodak je onaj koji nikada nećemo postići. Ali ovaj fotograf je insistirao na tome, dok to nije i učinio.

Alan je objasnio da je želio napraviti sliku koja ga podsjeća na djetinjstvo. Kada je bio mali, njegov djed ga je odveo da vidi mjesto gdje se vodomari gnijezde, tada je vidio pticu kako zaranja u vodu, i nikada nije zaboravio taj trenutak.

Alan je u jednom intervjuu izjavio da je proveo više od 4.200 sati dok nije napravio savršenu fotografiju. U početku, on je fotografisao samo 5 puta sedmično, a kasnije je gotovo živio kamufliran.

Da bi dobio sliku koju je htio, imao je tonu strpljenja. Ženka vodomara roni samo 5 puta na dan. Ali, 40 godina kasnije, on je na kraju izvršio dužnost i ispunio obećanje koje je dao svom djedu.

Bonus video: