10 zimskih muka i rješenja

Ako su ispucale usne nešto što vam zima uvijek donese pokušajte ih održati zdravim nanoseći što više balzama za usne
168 pregleda 0 komentar(a)
zima, Foto: Shutterstock
zima, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.10.2016. 13:29h

1.Blijeda, siva koža

Ako vas muči što vam koža izgleda tako beživotno tokom hladnih zimskih dana, najlakši i najbrži način da to popravite jeste da na jabučice stavite ružičasto rumenilo ili pak ono u boji breskve. Vaše lice će dobiti taj svilenkasti živahni izgled, a vi ćete izgledati blistavo.

2.Tamni krugovi ispod očiju

Zimi se koža ispod očiju lako iziritira, naročito ako ste pod stresom ili imate gripu. Kako biste ublažili tamne krugove počnite koristiti uljem bogatu kremu za područje ispod očiju i pijte mnogo vode, te potaknite cirkulaciju kroz redovno vježbanje. Ako vam treba jednostavno rješenje, koje će vam odmah pomoći, onda nanesite korektor u obliku kreme na to područje.

3. Nalektrisana kosa

Trik pobjede nad naelektrisanom kosom jeste u izboru styling kreme umjesto gelova i sprejeva za kosu (proizvodi koji sadrže alkohol mogu dovesti do još veće isušenosti). Takođe bi možda trebalo da razmislite o korištenju četke sa drvenom drškom i prirodnim iglicama.

4. Crvena koža

Krivac za crvenilo i svrab vaše kože su niske temperature, nedostatak vlage i zimski vjetar. Da biste smirili kožu potražite sastojke poput sladića, kamilice i zelenog čaja u prirodnim proizvodima. Ovi proizvodi će zasigurno smanjiti simptome.

5. Krhki nokti

Kao rezultat hladnog vazduha i promjene temperature prilikom ulaska i izlaska naši nokti postanu krhki i lomljivi. Da biste to spriječili, utrljavajte kremu na nokte i zanoktice tokom cijelog dana, a navečer pred spavanje utrljajte bademovo ulje.

7. Crven, natečen nos

Bilo da je zbog zbog zimske hladnoće ili ledenog vjetra, ili pak prehlade, nos često biva crven i natečen. Da biste se riješili crvenila nanesite malo korektora, a za trajnije rješenje koristite kremu za zaštitu od sunca (iako su zimski dani i vi ne vidite sunce, UV zračenja su itekako prisutna i veoma opasna), i hidratantnu kremu koja u svom sastavu ne sadrži ulje.

8. Žućkast ten

Ako ste se ikada zapitali zašto vam se pojavljuje žućkasti ten tokom zime, znajte da je taj nezdravi izgled posljedica gubitka vlage, zbog čega vam ostaju mrtve ćelije na površini kože. Blagi piling može pomoći da vratite sjaj, i sa pravim proizvodima vaša koža će biti mekana i hidratizirana.

9. Ispucale usne

Ako su ispucale usne nešto što vam zima uvijek donese pokušajte ih održati zdravim nanoseći što više balzama za usne. Vaši proizvodi za njegu usana bi trebali sadržavati neke od bogatih sastojaka, poput ricinusovog ulja, shea maslaca i suncokretovog ulja.

10 . Suva koža koja se peruta

Zimi je obavazan prelazak sa redovne hidratantne kreme na onu koja je namjenska za sprečavanje suve i perutave kože. Tokom hladnijih mjeseci u rutinu treba uvesti piling, a poslije pilinga nanošenje losiona i kreme za hidrataciju tako očišćene kože.

Bonus video: