"Spavajte sa šminkom na licu"

"Spavajte sa šminkom na očima. Ujutru ćete izgledati lepo, iako se možda niste uhvatili dovoljno sna. Ali imajte u vidu da ovo važi samo za šminku na očima, ne i onu na ostatku lica, pogotovo ne kada je u pitanju puder"
73 pregleda 1 komentar(a)
Joan Smalls, Foto: Shutterstock
Joan Smalls, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2016. 10:29h

Vjerovali ili ne, neke od najvećih svjetskih ljepotica praktikuju dobro nam znan beauty trik - spavanje sa šminkom na očima!

Većina modela će vam reći da je najbolji beauty savjet koji vam mogu dati taj da uvijek, ali uvijek prije odlaska na spavanje, skinete šminku.

Koliko god da ste umorni i ne možete da gledate, skinite šminku.

To je ono što njihova lica čini tako beskrajno svježim, iako zaista mnogo putuju, a neretko na snimanjima ostaju mnogo duže no što traje jedno uobičajeno radno vrijeme, u šta nerijetko spada i nedovoljna količina sna.

Ipak sivilo na njihovim licima, natečeni kapci i duboki ljubičasti podočnjaci nisu vidljivi.

Tako da je nama običnim smrtnicima, zaista teško da povjerujemo kako sve one izgledaju svježe, jer prosto temeljno i redovno skidaju šminku. I ispostavlja se da smo u pravu, navodi portal Elle.

Konačno je par djevojaka odlučilo da iskreno progovori o svojim trikovima i vjerovali ili ne oni podrazumjevaju: vrlo neredovno skidanje šminke!

Manekenka i model Edie Campbell, koja se sa svojih 25 već dva puta našla na naslovnici čuvenog Voguea, a na Nedelji mode redovno nosi kolekcije vodećih modnih bredova, kune se u najstariji beauty trik.

"Spavajte sa šminkom na očima. Ujutru ćete izgledati lepo, iako se možda niste uhvatili dovoljno sna. Ali imajte u vidu da ovo važi samo za šminku na očima, ne i onu na ostatku lica, pogotovo ne kada je u pitanju puder."

Koliko god da je prelijepa Joan Smalls posvećena čišćenju kože i održavanju iste svježom, često večernju šminku kombinuje sa jutarnjom.

"Često prespavam sa večernjom šminkom na očima i ujutru se samo došminkam. Volim kako se sve zajedno uklopi."

Dok možda najveće iznenađenje u argumentovanju ovog beauty trika stiže od svjetski čuvene ljepotice Adriane Lime.

"Praktično nikada ne skidam maskaru. Samo dodajem slojeve svakodnevno. Volim taj osećaj težine na trepavicama."

Bonus video: