Ovo su najjeftinije destinacije na svijetu

Bilo da želite opuštajući odmor ili avanturu
261 pregleda 0 komentar(a)
Goa Indija, Foto: Shuterstock
Goa Indija, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 24.10.2016. 15:19h

Upoređujući dnevni budžet koji turisti potroše u zemljama širom svijeta, australijski "Njuz" izdvojio je neke od najjeftinijih destinacija.

Indija

Iako je let do Indije skup, tamo nećete potrošiti mnogo novca. Možete se zaputiti ka sjeveru i obići brda u Dardžilingu, ili prošetati poznatim pjeskovitim obalama u Goi, gdje su cijene niske, a kolibe na plaži vas čekaju.

Bolivija

Osim što je najjeftinije mjesto za putovanje u Južnoj Americi, Bolivija ima zaista nevjerovatne predjele i znamenitosti: najviše jezero na svijetu Titikaka, do slanih polja Salar de Uyuni koje se beskonačno prostiru. U La Pazu, gradu u kome se nalazi sjedište vlade, dnevni budžet od 25 dolara je sasvim dovoljan. Prosječna soba prenoćišta iznosi od 6 do 10 dolara (u to je uvek uključen doručak), a gradske muzeje možete posjetiti za ulaznicu od 1 dolara.

Kambodža

Sa krevetima koji koštaju nekoliko dolara i ukusnom lokalnom hranom koja košta još manje, na odmoru u ovoj zemlji nećete moći da potrošite budžet koji ste ponijeli. Naravno, infrastruktura nije baš najbolja, ali sa tako malo potrošenog novca, žalbi nema mjesta.

Angkor Vat je džinovski kompleks hramova u Kambodži, koji je Unesko proglasio svjetskom baštinom, a ulaznica u ovaj drevno čudo biće vaš najveći trošak (26 dolara za cio dan, 50 za tri dana).

Bugarska

Planinski vijenac koji oduzima dah, plaže sa crnim pijeskom, prelijepi gradovi i još mnogo toga čini ovu zemlju skrivenim blagom. Bugarsko je sajt “Britiš post ofis“ proglasio najjeftinijom destinacom za odmor, upoređujući cijene prenoćišta, prevoza i raznih jela i pića.

Najprimamljivija destinacija je Sunčev brijeg, zlatnog pijeska gdje pivo košta dolar.

Vijetnam

Uprkos povećanom broju turista, Vijetnam je i dalje divna i jeftina destinacija. Cijela zemlja je “prijateljska za novčanik“, sa prosječnom cijenom od 10 dolara, koja pokriva prosječan smještaj, lokalnu hranu, prevoz i domaće pivo.

Albanija

Prelijepa obala Jadrana, sa bijelim pjeskovitim plažama, dok unutrašnjost krase nevjerovatni planinski vijenci i prijestonica. Niske cijene i plaže kao sa razglednice podstakle su brojna poređenja ove države sa Španijom, kakva je bila prije 50 godina.

Laos

Iako ga turisti često nenamjerno zaobilaze jer idu na obližnji Tajland, Laos je baš zbog manjka masovnog turizma ostao jedna od najjeftinijih destinacija. Možete obići spektakularne hramove, divne šume, i izolovane plaže i to bez stresa od gužve. Dnevni budžet od 20 dolara je sasvim dovoljan da pokrije hostel, tri obroka, tri piva i nekoliko vožnji javnim prevozom. Posjete budističkim hramovima, vodopadima, pećinama i utočišta divljih životinja u gradu Luang Prabang iznose 22 dolara.

Bonus video: