Plodovima jeseni uredite vaš dom

Skupite što veće grane sa šarenim lišćem, pa ih postavite u jednu veliku jednobojnu vazu, da boje lišća bolje dođu do izražaja. Zdjela s voćem i boca vina u kutu za druženje s prijateljima idealna su kombinacija
180 pregleda 0 komentar(a)
enterijer, Foto: Instagram
enterijer, Foto: Instagram
Ažurirano: 19.10.2016. 13:48h

Dizajneri enterijera za čaroban ugođaj i toplu atmosferu savjetuju da prošetate parkom ili šumom te sakupite plodove prirode i pretvorite ih u savršene i kreativne ukrase.

Vaze s voćem, šišarkama i bundevama ‘podignite’ sjajem svijeća i dobit ćete unikatan ukras koji možete staviti u dnevni boravak, predsoblje...

Iskoristite jesenje plodove kao ukras: Kad dolaze gosti, dovoljni su vam stolnjak i ubrusi u jednoj boji i što više šarenih jesenjih plodova: bundeve, tikvice, kruške. Umjesto kupovnog prstena za salvetu, ukrasite je – kruškom.

Velike staklene vaze ili apotekarske boce napunite različitim tikvicama. Imate li veću tikvicu, možete staviti jednu na nekoliko šarenih listova, ili oko nje ispreplesti grančice, odnosno dodati šareno cvijeće.

Nabavite podlogu od starog panja, ili drveta koje ste cijepali za potpalu. U tegle uspite malo pijeska i kristalića žute boje (radi ugođaja jeseni) i postavite svijeću. Možete ih ukrasiti vrpcom, i uživajte u ugođaju.

Prozirna visoka staklena vaza idealna je za to da u nju smjestite svijeću i ukrasite sto. Da biste dobili savršen ukras, napunite vazu kukuruzom, šarenim bombonima ili različitim oblucima, pa svijeću umetnite i dobro učvrstite.

Jesenje lišće je savršen ukras: zalijepite ga na štapić od ražnjića, pa stavite u vazu, ili napravite „zvončić“: na plastičnu narukvicu vežite nekoliko komada kanapa i na njega zalijepite lišće. Ukrasite šarenim staklenim perlicama.

Ako čekate goste, ukrasite sto samo s velikom staklenom vazom koju ste napunili redom sušenog graška, redom sušenog crvenog sočiva, kukuruza, pa u to zataknite svijeću. Možete ju ukrasiti mašnom ili – kanapom.

Velika čaša puna svježih smokava s buketom suvog cvijeća na vrhu, zdjela za voće u kojoj ste pomiješali kruške i šipak, svijeća u vazi oko koje ste postavili orahe, lišće i crno-bijele fotografije iz djetinjstva... Neka pršti bojama i uspomenama!

Dosadni luster ukrasite jesenjim lišćem koje ste zalijepili za nit konca ili najlon od udice i pustite da slobodno visi iznad kuhinjskog stola. Unijet će dašak prirode u dom, pogotovo kad kroz kuhinju prostruji povjetarac i lišće „poleti“.

Svijeće možete pripremiti i kao – zimnicu. Pripremite tegle, pa ih obojite ili oblijepite šarenim papirom. Birajte svijetle i posebne boje, s tim da na jednoj strani napravite „prozorčić“ u obliku lista. Umetnite malo pijeska i svijeću.

Skupite što veće grane sa šarenim lišćem, pa ih postavite u jednu veliku jednobojnu vazu, da boje lišća bolje dođu do izražaja. Zdjela s voćem i boca vina u kutu za druženje s prijateljima idealna su kombinacija.

Želite li naglasiti dojam jeseni, u veliku staklenu bocu poslažite male bundeve različite boje i oblika, dodajte koju šišarku i svijeću pored svega toga. Stavite to na kraj stola gdje će gostima najmanje smetati.

Napravite jesenski vijenac za vrata: Isprepletite grančice u krug, pa oko njega učvrstite male tikvice različitih oblika, manji klip kukuruza, nekoliko šišarki, te upletite po neki šareni listić, da dodatno oboje aranžman. Postavite na vrata.

Obložite teglu za zimnicu šarenim lišćem, pa u nju učvrstite svijeću. Upalite ih uveče, nakon što ste pogasili svjetla u stanu i uživajte u bojama plamena i ljepoti lišća. Birajte manje listove i dobro ih učvrstite da ne bi izgorili.

Šarene tikvice različitih oblika mogu biti ukras na komodi u boravku, ali i u spavaćoj sobi. I nikako ne možete pretjerati: Izložite ih sve, a one najljepše posebno istaknite na svijećnjaku, ili ukrasnom tanjiru za kolače ili voće.

Lišće, grančice i jesenji plodovi savršeno se mogu iskoristiti u različitim kombinacijama i u različitim vrstama staklenog suđa. Iskoristite vaze, veće čaše, doze za bombone i slično. Bitno je da je prozirno i zanimljivog oblika te da se poigrate bojama.

Žice koje vire iz svjetiljki ili televizora izgledaju neugledno, ukrasite oh lišćem. Dašak prirode dat će smisao nečemu što inače nastojimo sakriti. Svaki dan na povratku kući dodajte „instalaciji“ novi list i očistite one koji su se osušili.

Nekoliko bundeva i svijeća različite visine i debljine na dugačkoj podlogi mogu vam poslužiti za umjetničku kreaciju. Posložite ih tako da izgledaju razigrano, pa dodajte nekoliko šarenih listova, klip kukuruza i poneku grančicu.

Prelakirajte bundeve zlatnim ili srebrnim lakom, pa ih postavite na stalak za kolače, ili u zdjelu s različitim voćem. Ne opterećujte se time da bundeve budu savršeno obojene – ako negdje proviruje njihova boja, to će ukrasu dati poseban šarm.

Učvrstite dvije, tri grane na podlogu, tako da izgledaju kao malo drvce, pa ih ukrasite cvjetovima narančaste i žute boje, ili jesenjim lišćem. Ako imate dvije, tri male tikvice koje su posebnog oblika ili boje, postavite ih na drvo.

Dobar stari bokal za vodu, može poslužiti kao vaza, ako imate poseban buket: malo pšenice, ili dva klipa kukuruza i sa malim bundevama.

Bonus video: