Kristina Đurković promoviše ljepote Crne Gore

"Ako uspijem da ostvarim sve što sam zamislila, Crna Gora će biti ponosna na moje učešće"
125 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2016. 18:30h

Crnogorska ljepotica, Kristina Đurković, koja je na izboru za mis Crne Gore 2015. osvojila titulu Mis šarma, učestvovaće na takmičenju Miss World Tourism u Maleziji, a za “Vijesti” je pričala o pripremama za odlazak i učešće, kao i o samom izboru.

"Ovo je jedno od najznačajnijih takmičenja ljepote i turizma, koje se redovno održava već dugi niz godina u Maleziji. Održava se sredinom decembra i traje od 20 do 25 dana”, ispričala je Đurkovićeva.

"Veoma dugo veliki je broj zemalja i svaka predstavnica cijelom svijetu predstavlja svoju zemlju i ljepote svoje zemlje. Ne ocjenjuje se samo fizička ljepota učesnica, već cijeli niz osobina, kao što su ljepota, kultura, ponašanje i znanje o svojoj zemlji odnosno, način kako će prezentovati svoju zemlju, kulturnu baštinu, istoriju i turističke destinacije”, objašnjava ona.

“Svaka djevojka mora poznavati i imati sveopštu kulturu o drugim zemljama i njihovim običajima. Ovo bih više opisala kao nadmetanje turističkih zemalja koja je ljepša i privlačnija i bogatija kulturnim naslijeđem i tradicijom i to kroz jednu djevojku koja može da to iznese i znanjem, a i svojom ljepotom da dočara ljepotu svoje zemlje”, dodaje Đurković.

“Propozicije zahtjevaju da svaka djevojka mora imati niz slika iz svoje zemlje i da i kroz slike predstavi na taj umjetnički način sebe i znamenitosti”, ističe ona, dodajući da je u tu svrhu upravo uradila set fotografija sa Đorđem Živaljevićem.

Prema njenim riječima, takmičarke moraju imati i video klip u trajanju od četiri minuta u kojem takođe predstavljaju svoju zemlju.

“Produkcija Falco Nero iz Herceg Novog i Dejan Stanković su ponudili da nam urade video prezentaciju Crne Gore besplatno”, otkrila je mis, koja ističe da još uvijek nije pronašla kreatora koji će dizajnirati njene haljine.

“Veoma je bitno kakve haljine će djevojka imati na takmičenju, pošto loš ili nekvalitatan izbor može da bude katastrofalan, jer se i to ocjenjuje. Svaka učesnica mora ponijeti svoju tradicionalnu nošnju, a ja ću je pozajmiti od nekog kulturno-umjetničkog društva”, kaže ona i dodaje da obezbjeđivanje večernjih toaleta nije jednostavno.

“Haljine se šiju po mjeri i moraju se koristiti posebni materijali, pošto moraju biti glamurozne i svaka učesnica mora imati oko 10 raznih haljina, zbog tematskih i drugih gala večeri. Da bih odabrala haljine, moram znati tačno koja kompanija ili državna institucija će stati iza ovog projekta”, pojasnila je Đurković, koja se nada da će je podržati turističke organizacije, Ministarstvo turizma kao i velike kompanije, koje žele reklamu za sebe i Crnu Goru.

Iako je i prije izbora za mis Crne Gore imala modne angažmane, Đurković ističe da “nikada ni u jedan projekat nije krenula sa idejom da je u prednosti nad nekim”.

“Sve što sam radila uvijek sam počinjala sa maksimalnim zalaganjem, trudom i ozbiljnošču, jer da bi se postigao cilj treba biti uporan i, naravno, imati predispozicije i talenat, ali i rad i harizmu. Iako imam samo 18 godina, iza mene je veliko iskustvo iz svijeta mode, saradnja sa muzičkim zvijezdama i snimanje reklama. Iskustvo, želju i motiv imam, ali ovdje se radi o svjetskom takmičenju i svjetskim ljepoticama i to je nešto sasvim drugo”, tvrdi ona i otkriva kakva su očekivanja kada se radi o plasmanu.

“Sve zavisi od toga kako se pripremim, jer se visok plasman ni na jednom takmičenju ne može ostvariti ako je nespremna ekipa ili pojedinac. Ako uspijem da ostvarim sve ono što sam zamislila, sigurna sam da će Crna Gora moći da bude ponosna na moje učešće na ovom takmičenju, a ja ću biti dostajan ambasador svoje zemlje i nadam se da ću donijeti u Crnu Goru prvi put u istoriji lentu sa jednog takmičenja ovakvih svjetskih razmjera”, obećava ona. “A moja poruka će biti: 'Dođite u Crnu Goru, zemlju kojoj ćete se uvijek vraćati ako je jednom posjetite'”, otkrila je Đurkovićeva.

Galerija

Bonus video: