UŽIVAJTE U ŽIVOTU

Da li vam je potrebna promjena?

Ako zaista volite ono što radite, i osjećate se prijatno u svojoj vezi, onda nema potrebe za promjenama, jer bi one mogle samo unesu nepotrebne komplikacije. Dakle, kako možete da osvježite život?
1 komentar(a)
promjena, Foto: Shutterstock
promjena, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2019. 03:31h

Loša situacija na poslu, neredovna primanja, manjak vremena za opuštanje, zabrinutost emotivnom situacijom, nezadovoljstvo fizičkim izgledom, potreba za promjenom u bilo kojoj sferi života? Ne brinite, niste sami.

Postavljanje visokih ciljeva nije loša stvar, motiviše i pokreće, ali je bitno da se ne zaborave realne mogućnosti. Ako zaista volite ono što radite, i osjećate se prijatno u svojoj vezi, onda nema potrebe za promjenama, jer bi one mogle samo unesu nepotrebne komplikacije. Dakle, kako možete da osvježite život?

1. Prije svega zamislite šta vas stvarno čini srećnima. 2. Napišite na papir sve što vas čini srećnim. Uključite i sitna zadovoljstva poput dobre knjige, tople kupke itd. Nedjelju dana radite što više stvari sa spiska. Ako se i tada ne osjećate zadovoljno, pređite na sljedeći korak. 3. Razmislite dobro koje promjene u vaš život bi donijela promjena posla, izlazak iz veze, ulazak u novu. Odmjerite sve za i protiv i odlučite se. 

Ako ste ovo uradili i odlučili da vam ne trebaju drastične promjene, zauzmite pozitivan stav:

Budite strpljivi – ishitrene odluke prečesto su pogrešne,  takođe ne možete da očekujete da se stvari mijenjaju preko noći.

Razmislite dobro o svemu – jednu po jednu temu iz života polako razložite u svojoj glavi. Kada se dođe do srži, problem se lakše rješava.

Postavite realne ciljeve -  ne možete da očekujete da ćete u roku od godinu dana postati multimilioner, ali zato možete da krenete u potragu za boljim poslom ili partnerom.

U suštini, pozitivan stav je pokretač svega. Čim se probudite osmijeh na lice i ne zaboravite, kada zaista nešto želite i trudite se da ga ostvarite, desi se.