Facebook je zabranio ovu fotografiju, ali iza nje se krije dirljiva priča

"Ovo je bilo u novembru 2014. godine. Foks je završio u hitnoj zbog trovanja hranom i otkrili su mu salmonelu, iako nikad nismo otkrili gdje je pokupio. Tomas je proveo sate s njim pod tušem pokušavajući da mu spusti temperaturu"
15 komentar(a)
Heder Vajten, Foto: Facebook
Heder Vajten, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.05.2016. 09:17h

Heder Vajten se profesionalno bavi fotografijom i prije dvije godine je zabilježila trenutak u kojem su se suprug i sin zajedno tuširali, te ga podijelila sa prijateljima na Facebooku.

Sin joj je u tom trenutku bio teško bolestan, obolio je od salmonele i imao je visoku temperaturu pa je tata s njim sjeo pod tuš i tako pokušavao da mu skine temperaturu i utješi ga zbog neprestanih probavnih problema. Međutim, Facebook je fotografiju uklonio zbog neprimjerenog sadržaja.

Cijelu priču Heder je ispričala ponovno:

"Ovo je bilo u novembru 2014. godine. Foks je završio u hitnoj zbog trovanja hranom i otkrili su mu salmonelu, iako nikad nismo otkrili gdje je pokupio. Tomas je proveo sate s njim pod tušem pokušavajući da mu spusti temperaturu, a sve što je Foks izbacio iz sebe, bilo povraćanjem, bilo dijarejom, sve bi se odmah ispralo s njih.

To je bio vrlo jak trenutak za nas roditelje. Uplašili smo se da nije nešto još gore od virusa, ali imali smo iskustva sa jakim reakcijama pa smo se suzdržali.

Dok sam sjedila s njima pod tušem, jednostavno su me preplavile emocije zbog scene koja se odigravala predamnom. Taj muškarac. Taj suprug, i partner, i otac. Bio je toliko strpljiv i pun ljubavi, i tako jak sa našim malenim sinom u krilu. Tepao mu je da bi ga utješio, ponavljao mu da će sve biti u redu i da će se on brinuti o njemu, i sve je to i mislio."

Napomenula je da u ovoj slici nema ništa eksplicitno, niti se može povezati s iskorištavanjem te je razočarana što kao ni Facebook, ni mnogi ljudi koji su vidjeli objavu nisu vidjeli dalje od fotografije, nisu pročitali priču koja stoji iza toga, pa su jednako kritikovali.

Heder možete pratiti i na njenom fotografskom blogu gdje u opisu napominje da objavljuje svašta lično:

"Naći ćete hiljade fotografija. Ponekad sam vrlo lična kad pišem. Ponosna sam na sve što podijelim sa vama, jednako na pobjede kao i na borbe koje imamo. Nadam se da ćete znati da cijenite moju iskrenost i prepoznate otvorenost koju želim postići."

Jutarnji.hr

Bonus video: