Maska s kakaom koja čisti i podmlađuje lice

Prije nanošenja na lice, obavezno na unutrašnjoj strani nadlaktice provjerite kako vam koža reaguje na ovu kombinaciju
1378 pregleda 2 komentar(a)
maska za lice, Foto: Shutterstock
maska za lice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.03.2016. 14:08h

Najbolje maske za lice se prave od jestivih sastojaka. Ova je toliko ukusna da odmah možete da napravite veću količinu, pa jedan dio stavite na lice, a drugim se zasladite.

Ovu masku je osmislila beauty bolgerka Gabi Vitaker dok je eksperimentisala maskama za lice koje se mogu napraviti kod kuće. Razmatrajući koje bi sastojke bilo dobro staviti u masku, došla je do kombinacije grčkog jogurta, meda, kakaa, limunovog soka, mlaćenice i banane.

Potrebno je:

  • 2-3 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašičica kakao praha
  • 1 kašičica mlaćenice
  • ¼ do ½ banane, zgnječene
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica soka od limuna

Ako vam je koža oštećena ili vrlo suva, nemojte dodavati limunov sok; umjesto njega umiješajte jednaku količinu meda. U slučaju da vam je koža vrlo masna, dodajte malo više limunovog soka te toliko manje meda. Sve dobro promiješajte (najbolje u blenderu); limunov sok dodajte na kraju kako u mliječnim proizvodima ne bi nastale grudvice. Maska mora biti dovoljno gusta da se ne cijedi s lica.

Prije nanošenja na lice, obavezno na unutrašnjoj strani nadlaktice provjerite kako vam koža reaguje na ovu kombinaciju. Ako nema reakcije, masku nanesite na lice i ostavite 20 do 30 minuta. Isperite mlakom vodom.

Bonus video: