Znate ko je Ber Grils? Ova žena brine o njegovoj i bezbjednosti njegovog tima

Šta sve može i šta je sve doživjela Megan? Preživjela je borbu sa lavovima, bježala kroz džunglu od krijumčara droge, preživjela ubod smrtonosne zmije...
281 pregleda 10 komentar(a)
Megan Hajn, Foto: Instagram
Megan Hajn, Foto: Instagram
Ažurirano: 16.02.2016. 20:04h

Svi koji mislimo da možemo da izdržimo svašta, treba to da kažemo tek kad se uporedimo sa Megan Hajn, savjetnicom i "čuvarem" Bera Grilsa, velikom avanturiskinjom, ženom koja je bila vodič brojnih ekspedicija, ženom koja brine o sigurnosti poznatih dok se oni "bore" u raznim rijaliti programima.

Šta sve može i šta je sve doživjela Megan? Preživjela je borbu sa lavovima, bježala kroz džunglu od krijumčara droge, preživjela ubod smrtonosne zmije. Izdržala tri mjeseca bez kupanja, jela bube, palila vatru tamponom, hvatala ribe golim rukama...

Da se sa njom nađete na pustom ostvru, bili biste veliki srećnik.

U Rumuniji se borila sa medvjedima

U telefonskom razgovoru sa novinarima "Gardijana" Megan je ispričala da se tokom snimanja rijalitija u šumama Ruminije trudila da izbjegne susret sa medvjedima.

"U to doba godine oni rađaju mladunce i moraš da budeš mnogo oprezan dok prolaziš pored pećina. Ne moraš da budeš ekspert za preživljavanje da bi znao da treba da budeš daleko od ženki medvjeda i od njihovih staništa", rekla je Megan.

U Namibiji oči u oči sa lavovima

A dok je u Namibiji učestvovala u snimanju jedne švajcarske rijaliti emsije suočila se sa lavovima. Susret se desio dok su ona i njeni saradnici spavali. Najprije im se približio mužjak, a potom dvije ženke.

"Bila sam spremna da se borim za svoj život", ispričala je.

Vatra ih je zaštitila od lavova

U pustinji je provela tri nedjelje, jela je guštere i bobice. Njoj i ostatku ekipe sakupljanje drva bilo je prioritet jer je vatra najbolja odbrana od divljih životinja.

Susret sa Berom Grilsom

Megan je Bera Grilsa, avanturistu i voditelja emisija “Man vs. Wild” i “Ultimate Survival”, srela 2007. godine u švajcarskim Alpima gdje je vodila jednu ekspediciju.

Iako je prije tog susreta sarađivala sa brojnim televizisjkim ekipama, ono što radi Grils bilo joj je omiljeno i priželjikavala je da sarađuje sa njim.

"On je nevjerovatan, a njegov tim mu je sve", dodala je Megan.

Ova neustrašiva žena odmah je pokazala svoje znanje. Tako je jednom prilikom spriječila Bera da pojede "opasna" jaja, naučila ga je da su crvi i te kako ukusni. I uspjela je da njemu i njegovoj ekipi omogući snimanje na Alpima. U svemu je prvo išla Megan, a onda za njom ostali. Uz nju je bio i njen partner, koji sa njom dijeli strast prema avanturizmu.

"Ako mi nismo mogli da nešto uradimo, kako je to mogao produkcijski tim? Morali smo da nađemo način, voljela sam tu kreativnost. Trudila sam se da nikad ne kažem ne, da sve bude bezbjedno i nezaboravno", ispričala je.

Megan je ekipu štitila od zmija i provjeravala da li je kamenje po kojem su hodali bilo dovoljno stabilno.

Na Tajlandu susret sa krijumčarima droge

Kad se Megan našla na Tajlandu, naišla je na trgovce opijuma. Borba, odnosno bježanje od njih trajalo je četiri sata, kroz džunglu.

"U tim trenucima shvatiš ko si i koliko si jak. Sjećam se da sam najprije provjerila da li je moj tim u redu, a onda sam se udaljila od njih, kako bih imala trenutak samo za sebe", istakla je.

London je njoj klaustofobičan

Megan Hajn obožava prirodu. Njen otac je bio geolog, pa je praznike i odmore provodila po planinama Velike Britanije.

Prije nego što je krenula na fakultet, godinu dana je provela na Novom Zelandu radeći kao vodič.

Bila je i instruktor planinarenja. Kaže da se danas u Londonu osjeća klaustofobično, i da je za nju boravak van prirode veliki stres.

Hunted through the jungle. You know when FB pops up with anniversaries? This popped up just now, 6 years since this pic was taken. 24 years old this was taken exhausted, 24 hours after running from armed opium farmers in the jungle. Responsible for a small film crew and a filmed contributor we were on week 4 of a remote film shoot. I carried nothing but a machete, a medical Bergan a pan and a water bottle and was responsible for sourcing food and creating shelter from the jungle for my team for 6 weeks. When we stumbled across an opium field in the midst of the jungle and its associated armed guards (it is immediate death penalty for anyone caught growing these poppies hence they guard them well) the only option was to flee. An exciting hunt/escape ensued. In hindsight I am thankful for this experience. It makes me sharper and gives me trust in my judgement and decision making #survival #radgirlslife

A photo posted by Megan Hine (@megan_hine) on

Danas djeca sve rjeđe odlaze u prirodu, a ona je je istakla da je to veoma važno.

"Ako ne eksperimentišu, kako će naučiti šta je rizik", poručila je.

A žene i preživaljavanje? Megan tome kaže veliko da. Žene mogu sve.

Blic Žena

Bonus video: