Indesit nudi besplatan servis i popravku mašina za sušenje veša

Kampanja se odnosi na mašine za sušenje veša Hotpoint-Ariston i Indesit
409 pregleda 0 komentar(a)
mašina za sušenje veša, Foto: Indesithotpointsafety.com
mašina za sušenje veša, Foto: Indesithotpointsafety.com
Ažurirano: 12.01.2016. 14:30h

Italijanska kompanija Indesit pokrenula je korektivnu kampanju, kako bi ispravila potencijalne probleme vezane za bezbjednost i kvalitet određenih vrsta svojih mašina za sušenje veša.

Kampanja se odnosi na mašine za sušenje veša Hotpoint-Ariston i Indesit koje su se prodavale od aprila 2004. do oktobra 2015. godine.

Nakon što je Whirlpool korporacija preuzela poslove kompanije Indesit, njihovi stručnjaci za globalnu bezbjednost proizvoda su izvršili procijenu usaglašenosti Indesit portfolia sa Whirlpool vodećim sistemima i metodologijama za upravljanje rizikom.

Kao dio tog procesa, u 2015. godini Indesit je sproveo istragu izvještaja o nezgodama koje su povezane sa dvije proizvodne platforme mašina za sušenje veša. Rezultati istrage su prijavljeni regulatornim organima na razmatranje, nakon čega je utvrđeno da je potrebno sprovesti korektivne mjere na naznačenim mašinama za sušenje veša.

Indesit je napravio korekcije u proizvodnji, kako bi osigurala da mašine za sušenje veša proizvedene nakon oktobra 2015. godine ne budu pogođene ovim problemom. Proizvodi koji su već prodati biće popravljeni tokom korektivne kampanje i rada na terenu, koje organizuje ova italijanska kompanija.

Potrošači mogu da nastave da koriste pomenute mašine, dok se ne poprave, ali pod uslovom da ih ne ostavljaju bez nadzora tokom rada. Kod mašina koje nisu popravljene, u rijetkim slučajevima, višak materijala može doći u dodir s grijačem, što stvara rizik od požara.

Italijanska kompanija je pozvala vlasnike mašina za sušenje veša Indesit i Hotpoint-Ariston, koji još nisu popravili svoje uređaje, da kontaktiraju Indesit, koji će besplatno organizovati dolazak servisera i popravku ovog aparata u domu potrošača. Vlasnici mašina za sušenje veša, koje su kupljene u periodu između aprila 2004. i oktobra 2015.godine, više informacija mogu dobiti OVDJE ili direktnim kontaktom na 020/266-398.

Bonus video: