Kako da koristite kremu za predio oko očiju

Doktor koji je osnivač klinike Derma di Colore Kalros Čarls otkrio je sve što treba da znamo o anti-age proizvodima i kremama koje se koriste u svakoj fazi života
106 pregleda 5 komentar(a)
krema, njega lica, Foto: Shutterstock
krema, njega lica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.01.2016. 15:37h

Njega nježnog predjela oko očiju je malo zahtjevnija rutina, jer se prvenstveno mora uskladiti sa godinama i strukturom kože. Zato smo istražili kako treba da koristimo antirid kremu, u zavisnosti da li smo u 20-im, 30-im i 40- im godinama ili nešto zrelijem životnom dobu!

Kada je riječ o starenju, oči su prvo područje na kojem možete primetiti prve znake istog. One će prve pokazati naše neispavane noći, oštećenja od sunca ili žmirkanja. Još jedan razlog da o njima povedemo više računa, ali i bolju njegu...

Kada je riječ o njezi, često se javlja nesigurnost oko proizvoda koje bismo trebali da koristimo jer krema koja koristimo u dvadesetim neće odgovarati nešto zrelijoj koži, u pedesetim godinama.

Doktor koji je osnivač klinike Derma di Colore Kalros Čarls otkrio je sve što treba da znamo o anti-age proizvodima i kremama koje se koriste u svakoj fazi života.

Univerzalno Čarlsovo pravilo za njegu predela oko očiju se zasniva na tri principa:

1. Izbjegavajte pretjerano jake proizvode, kao što su benzoilperoksid, salicilna i glikolna kiselina koje se često nalaze u kremama za njegu područja oko očiju.

2. Veća koncentracija hydroquinone u kremama koje djeluju protiv hiperpigmentacije kože može dovesti do alergijskih reakcija, a samim tim i do izraženih tamnih podočnjaka.

3. Izbjegavajte proizvode sa jakim mirisama jer oni često izazivaju alergijske reakcije, posebno oko osjetljivog područja oko očiju.

U 20-im godinama:

Za žene koje su u dvadesetim njega kože bi trebalo da se zasniva na prevenciji. Najvažnije je da koristite dobru zaštitnu kremu za područje oko očiju. Proizvodi koji sadrže antioksidanse takođe mogu biti od pomoći u prevenciji štete koju izazivaju slobodni radikali i drugi spoljašnji faktori. Pored toga, u odlaganju starenja vam mogu pomoći kreme i gelovi koji smanjuju nadutost i tamne krugove.

Preporuka: Najvažnije je da svakodnevno koristite dnevnu hidratantu kremu za zaštitnim faktorima, tokom svih godišnjih doba. Poželjno je da krema sadrži fizičke blokatore, kao što su cink ili titanijum dioksid i SPF 30.

U 30-im i 40-im:

U 30-im već počinjemo da primjećujemo konkretne znake starenja. Najčešće je riječ o hiperpigmentaciji i nastanku tamnih podočnjaka, ali i pojave finih linija bora i promjene teksture kože.

U 40-im, tamni krugovi postaju izraženiji i linije bora su vidljivije. Često se dame u ovoj starosnoj dobi žale da njihove oči daju licu umoran izgled, čak i onda kada se osjećaju odmorno i svježe.

Preporuka: U početku je najvažnije da počnete da koristite retinol kremu ili proizvod bogat visokim sadržajem retionoida. Ove kreme povećaju promet ćelija, smanjuju vidljivost tamnih krugova i ojačavaju teksturu kože. Oni takođe stimulišu proizvodnju kolagena, koji smanjuje nastanak tamnih krugova ispod očiju koji nastaju zbog sve više istanjenje kože, zbog čega su krvni sudovi sve vidljiviji. Kreme bogate antioksidantima koje sadrže vitamin A, C i E takođe mogu da pomognu u oslobađanju slobodnih radikala i podsticanju proizvodnje kolagena.

U 50-im i 70-im:

Što se tiče zrele kože u 50-im i 70-im, ključno je je da se služite istim smjernicama koje smo opisali iznad. Osim toga, možete popraviti strukturu kože filerima i radio talasnim liftingom lica, odnosno neinvazivnim tretmanima koji će vam pomoći u borbi protiv starenja.

Izvor: Elle.rs

Bonus video: