Mis Njemačke: Trebalo je da pobijedi Kolumbijka

“Nijedna od takmičarki nije glasala za mis Filipina”, istakla je ona, dodajući da je greška za Kolumbijku, Arijadnu Gutijerez, “sigurno bila noćna mora i najgora stvar koja joj se mogla dogoditi”
170 pregleda 0 komentar(a)
mis univerzuma, Foto: Facebook
mis univerzuma, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.12.2015. 16:10h

Izbor za Mis univerzuma, koji je prije tri dana obilježio skandal - voditelj je proglasio pogrešnu pobjednicu, a nakon što se ona isplakala od sreće oduzeo joj krunu i dao drugoj - i dalje izaziva kontroverze.

Predstavnica Njemačke, Sara Lorejn Riek javno je kritikovala odluku žirija da pobijedi mis Filipina. Međutim, Riek, koja je navijala za drugoplasiranu Kolumbijku greškom proglašenu za pobjednicu, ubrzo se izvinila Piji Alonzo Vurtzbač sa Filipina.

Mis Njemačke je, prethodno u intervjuu nakon izbora otkrila svoje mišljenje o pobjednici, komentarišući grešku prilikom proglašenja.

“Nisam mogla da vjerujem. Bila sam veoma uznemirena. Bila sam srećna zbog mis Kolumbije koja je zaista zaslužila pobjedu i isto tako nisam srećna zbog konačne odluke o pobjednici, kao ni ostale djevojke”, ispričala je Riek.

“Nijedna od takmičarki nije glasala za mis Filipina”, istakla je ona, dodajući da je greška za Kolumbijku, Arijadnu Gutijerez, “sigurno bila noćna mora i najgora stvar koja joj se mogla dogoditi”.

Uslijedilo je zvanično izvinjenje na njenom profilu na Facebooku: “Gospođica Reik nije namjeravala da uvrijedi mis Filipina... Žao joj je zbog izjave za medije, koju je dala u trenutku kada su emocije bile jake”.

Niz skandala se nastavio, pa su mediji prenijeli i uvrede mis Kostarike, Brende Kastro upućene na račun takmičarke iz Gvatemale, Fabiole Džejmi Tahiz Aburto.

Na oficijelnoj Facebook stranici Kastro osvanula je slika mis Gvatemale u nacionalnom kostimu, uz komentar njene odjeće: “Izgleda da je mis Gvatemale potpuno zaboravila na kojem tipu takmičenja učestvuje”.

Post je ubrzo obrisan, a uslijedilo je i izvinjenje uz objašnjenje da stranicom nije upravljala Kastro.

Ovdje nije kraj, pa među fanovima izbora u ljepoti kruže spekulacije i teorije zavjere, po kojima, iako je komičar i voditelj Stiv Harvi preuzeo odgovornost za grešku prilikom proglašenja, on nije glavni krivac.

Veliki broj djevojaka koje su učestvovale na takmičenju, podijelile su na društvenim mrežama snimak iz bekstejdža, nastao neposredno nakon proglašenja, a na kojem se vidi da Harvi nekome iz organizacije objašnjava da je samo rekao ono što je čuo u slušalicama.

S druge strane, TMZ je Harvijev kiks objasnio navodima da je voditelj pio i kockao se dvije noći zaredom uoči finala izbora u Las Vegasu.

Bonus video: