Ona je zvanično najljepša žena na svijetu

Mis Crne Gore Nataša Milosavljević nije uspjela da se plasira među deset najljepših djevojaka na ovom takmičenju
270 pregleda 6 komentar(a)
Mireija Lalaguna, Foto: Twitter.com
Mireija Lalaguna, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 19.12.2015. 15:46h

Za zvanično najljepšu ženu na svijetu u 2015. godini proglašena je Mireija Lalaguna (23) iz Španije, dok su na finalnoj večeri izbora za Mis svijeta, koja se održala u kineskom gradu Sanja, za prvu i drugu pratilju proglašene mis Rusije i mis Indonezije.

"Samo zato što sam lijepa spolja, ne znači da ne posjedujem i unutražnju ljepotu“, kazala je ona u govoru prilikom preuzimanja krune od prošlogodišnje pobjednice iz Južne Afrike.

Ona je, kao i djevojke koje su se plasirale u top 5 imala svoj govor i prije proglašenja u kojem je obrazložila zbog čega treba da pobijedi.

"Mislim da ja treba da budem sljedeća mis Svijeta zato što vjerujem u snažne žene. Takođe, mislim da imam nešto u svom srcu zbog čega se uvijek trudim da dam najviše što mogu. Zaista vjerujem i u ljepotu sa svrhom, što je slogan ovog takmičenja i nadam se da ću nastaviti njegovo ispunjavanje", ispričala je ona tada.

Mis Crne Gore Nataša Milosavljević nije uspjela da se plasira među deset najljepših djevojaka na ovom takmičenju, a to je pošlo za rukom predstavnicama Rusije, Filipina, Gvajane, Libana, Španije, Australije, Jamajke, Indonezije, Francuske i Južne Afrike, a njima se pridružila i mis Vijetnama, koja je pobijedila u izboru za najljepšu haljinu.

Za mis Top Model, proglašena je takmičarka iz Španije, za mis Sport djevojka iz Nambije, za najtalentovaniju je proglašena mis Gvajana, dok je zbog humanitarnog angažmana nagrađena mis Indonezije, titulom „Beauty with a Purpose“.

Ni ovo 65. izadnje svjetskog izbora u ljepoti nije prošlo bez kontroverzi, a ove godine je na takmičenje bacilo sjenku to što je mis Kanade spriječena da učestvuje.

Naime, Anastasija Lin, koja je porijeklom Kineskinja, a koja proglašena za mis Kanade, zemlje čiji je državljanin, tokom svog jednogosišnjeg mandata, ali i ranije borila se za sprečavanje kineskih vlasti u ugnjetavanju pripadnika manjinskih religija.

Prema njenim riječima, njoj prije izbora nije poput drugim djevojkama upućen zvanični poziv za učešće, a njenom ocu koji još uvijek živi u toj zemlji su prijetili.

Takođe, njoj je zabranjeno da se u Hong Kongu ukrca na avion kojim je trebalo da stigne u Sanju, a proglašena je za nepoželjnu osobu u Kini.

Neposredno prije početka izbora, ona je izjavila da „ne vidi svrhu gledanja prenosa tog takmičenja, te da se i dalje plaži za svoj život, kao i njena porodica“.

Bonus video: