TURISTIČKI ARANŽMANI

Podgoričane najviše interesuje doček Nove u Španiji i Italiji

Interesovanje za putovanja širom Evrope isto kao i prethodnih godina, rasprodat aranžman za Južnoafričku Republiku
3 komentar(a)
pasoš, granica, Foto: Shutterstock
pasoš, granica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.12.2015. 18:39h

Podgoričani za doček Nove godine u inostranstvu najčešće biraju Barselonu ili bliže, italijanske gradove. Pored Italije i Španije, veliko je interesovanje i za Tursku, Grčku, kao i zemlje centralne Evrope.

„Najveće interesovanje imamo za putovanje na Siciliju... Već godinama upravo ova destinacija važi za jednu od najpopularnijih“, rekao je Milan Koprivica iz agencije „Gallileo“. Aranžmani se kreću od 200 do 500 eura.

Turističke agencije su zadovoljne interesovanjem Podgoričana za putovanja u toku novogodišnjih praznika. Agenti tvrde da je ove godine interesovanje za putovanja širom Evrope isto kao i prethodnih godina.

„Vrlo vjerovatno da će do samog polaska na putovanja, taj broj putnika biti nešto veći i u odnosu na prethodne godine“, kazao je Koprivica.

Agencije Podgoričanima nude širok spektar aranžmana. Ponude se kreću od nešto jeftinijih autobuskih aranžmana u zemljama regiona, među kojima je među najjeftinijim i najpopularnijim Ohrid, pa sve do luksuznih prekookeanskih aranžmana koji dostižu cijenu od 2.500 eura.

Ipak, nedavni teroristički napadi u Francuskoj imali su za posljedicu smanjeno interesovanje Podgoričana za posjetu Gradu svjetlosti.

„Nakon nemilih događaja u Parizu, interesovanje za ovu destinaciju je drastično opalo“, kazao je Milija Bojović iz agencije „Grand“. Oni koji nisu u mogućnosti da izdvoje više novca, za par prazničnih dana u inostranstvu, mogu da izaberu neku od ponuda u hotelima na sjeveru i jugu Crne Gore, ili da Novu dočekaju na nekom od gradskih trgova.

Rasprodat aranžman za Južnoafričku Republiku

Prodajni agenti iz agencija tvrde da je povećano interesovanje za daleke destinacije i tople krajeve poput Dubaija, Meksika, Maldiva, Brazila, Argentine, Izraela, SAD-a. Najpopularnije destinacije u ovoj kategoriji su Kuba i Tajland.

„Za januar mjesec smo pripremili aranžman za Južnoafričku Republiku i mogu vam reću da je već rasprodat“, istakao je Bojović.

Osim avionskih aranžmana, turističke agencije imaju raznovrsne ponude krstarenja Mediteranom, Karibima, Nilom koje se kreću od 400 eura, pa do 2000 eura.