Znate li da izaberete savršen grudnjak?

Ako imate ikakvih sumnji, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pronađete savršenik - koji daje najbolju moguću podršku, nigdje ne steže ili pritiska
167 pregleda 3 komentar(a)
grudnjak (Novina)
grudnjak (Novina)
Ažurirano: 01.11.2015. 20:38h

Brojne žene još uvijek nose pogrešnu veličinu i vrstu grudnjaka! Ili je preuzak ili preširok, a korpice su premale ili prevelike... Spadate li i vi u te žene? Znate li uopšte da možda nosite grudnjak koji vam ne odgovara?

Ako imate ikakvih sumnji, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pronađete savršenik - koji daje najbolju moguću podršku, nigdje ne steže ili pritiska.

Investirajte u kvalitetan grudnjak

Grudnjaci se nose svakodnevno, pa onda kvalitet izrade, udobnost, stil i pravilna veličina puno znače. A po pitanju grudnjaka veoma često ona "koliko para, toliko muzike" ima itekako puno smisla.

Nemojte kupovati najjeftinije jer se obično radi o lošim materijalima i izradi. Kad kupujete grudnjak, kupujete nešto što će vam trajati pa radije izdvojite malo više za njega.

Ako traka bježi gore

Pronađite grudnjak koji vam leži na tijelu i horizontalno uz vaša rebra. Ako vam grudnjak "bježi" prema lopaticama, potrebna vam je manja veličina opsega trake. Mnogo žena nosi preširoku traku i premale korpice. Nikada ne kupujte grudnjak koji vam je "prelabav" jer će se traka oko leđa ionako s vremenom još malo rastegnuti.

Korpice

Ako su korpice prevelike biće praznog prostora između tkanine i grudi, ako ako su male one će biti čvrsto pritisnute o tkaninu ili čak "kipjeti" van grudnjaka. Osim toga pripazite i gdje je žica na korpicama, ako kupujete takav grudnjak - ona bi trebalo da bude položena tačno uz vaš grudni koš, a ne ispod grudi s još dosta "lufta" do prsnog koša.

Urezivanje

Kada je traka grudnjaka preuska i previše steže onda će ispod i iznad skočiti višak kože. Ako ste sigurni da nosite ispravnu veličinu, ali vam se to svejedno događa - možda vam je naprosto potreban drugačiji model - sa širom trakom koja će bolje obuhvatiti vaše tijelo.

Kako izabrati onaj pravi?

Ako ste jedna od 80% žena koja nosi pogrešnu veličinu, pogrešan oblik i korpu i borite se s ispadanjem, prelivanjem ili gravitacijom - vrijeme je da naučite kako grudima pružiti najbolju podršku. Tajna korpi leži u tome da moraju savršeno da odgovaraju.

Zapamtite, veće grudi ne staju u A i B korpice i ne stidite se da zatražite neka druga slova abecede u potrazi za savršenim grudnjakom. Isprobajte sve dostupne veličine korpica i, u slučaju da imate veće grudi, nemojte se iznenaditi ako će vam najbolje stajati D ili E.

Nakon što ste neko vrijeme posvetili izboru svog novog grudnjaka vjerojatno ćete otkriti da vam, umjesto 85B koji ste dosad nosili, treba 80D ili 80E.

Obdarene, ruke visoko u vazduh!

Svaka obdarenija žena dobro zna da potraga za pravim grudnjakom može biti prilično naporna i da je dosta teško pronaći veličinu. Ženama s većim grudima savjetuje se da podignu ruke u vazduh kada mislite da ste našle odgovarajući grudnjak - ako sve ostane na svom mjestu bez ispadanja ili prelivanja preko ivice grudnjaka - odabrale ste pravi .

Pripazite na bretele

Tanke bretele i velike grudi ne idu zajedno.

Malim grudima treba grudnjak

Sitne žene s malim grudima trebalo bi da potraže grudnjake s pojačanim korpama. Pa iako sitnijim ženama možda ne treba nikakva podrška, ovakve strukturisane korpe pomažu da se naglasi silueta tijela ispod odjeće.

Plus ili minus 5 kg - mijenjajte grudnjak

Ako vam težina u posljednje vrijeme varirala 5 kg, vrijeme je za novi grudnjak. Kada vidite da postoji potreba za promjenom broja odjeće - postoji potreba i za promjenom broja grudnjaka.

Minimun - tri grudnjaka

Moguće da ste već pronašli savršen grudnjak koji veoma volite da nosite, ali zapamtite, ne bi trebalo da ga nosite u svim prilikama. Razmislite o svojim životnim navikama i kako ćete njima prilagoditi i svoju garderobu, tako ćete prilagoditi i izbor grudnjaka.

Trebalo bi da imate grudnjak koji pruža podršku tokom najvećeg dijela dana i izboru takvog grudnjaka treba posvetiti najviše pažnje. Uz to vam je neophodan i jedan za tjelesnu aktivnost i jedan bez naramenica. To je baza, a nakon toga - mašti na volju!

Bonus video: