NEMA KRAJA "TRKE"

Imala je 130 kg, a sada dijeli savjete zbog čega treba smršati

Ne radi se ni o kakvoj posebnoj dijeti pomoću koje ćete izgledati kao Hajdi Klum.
219 pregleda 0 komentar(a)
Dženi Jan-Hudek, Foto: Instagram
Dženi Jan-Hudek, Foto: Instagram
Ažurirano: 11.10.2015. 19:50h

Priča Dženi Jan-Hudek sigurno će biti poznata svima koji se bore sa viškom kilograma. Prije dvije godine Dženi je imala 130 kilograma i neuspješno je pokušavala da smrša. Po zanimanju je medicinska sestra i dobro zna koje su posljedice debljine, ali ni to joj nije pomoglo da izgubi neželjene kilograme. Sve se promijenilo kada je krajem 2013. godine završila u bolnici zbog problema sa disanjem. Tada je prvi put shvatila koja je najveća greška koju je radila tokom svih svojih dijeta - umjesto da mršavi zbog zdravlja, pokušavala je da izgubi kilograme samo zbog izgleda.

Ona smatra da je upravo to bio razlog zbog kojeg je sabotirala proces mršavljenja. Tek kada je postala svjesna šta kilogrami rade njenom zdravlju, složila je kockice u glavi i donijela čvrstu odluku o promjeni načina života i ishrane. Smatra kako bi zdravlje trebalo da bude glavni i jedini cilj svih ljudi koji se bore sa viškom kilogramima, ali uglavnom je lakše biti fokusiran na konfekcijske brojeve i uzak struk.

"Krenula sam da vježbam kod kuće sa prijateljicom. Bila sam u tako lošoj formi, da nakon prvog treninga nisam mogla da se pomjerim pet dana. Vježbale smo i dalje, i nakon svakog treninga moje vrijeme oporavka bilo je kraće", iskreno je priznala.

Just less than 2 years ago I committed to change. Was I excited about it? NO. Was I motivated? NO. It only took the decision to start and try my best that 1st week. After a few pounds down I gained a bit of motivation and decided that THIS time I would never quit. I decided to just try to be a little better than the week before by giving myself at least one challenge to improve on for the week. That's when my life really started to change. Many times I failed, but I would get mad and let that fuel me to try again. If you would have told me when I started that I would lose 100lbs in less than 2 years, I would have rolled my eyes and called you crazy... But just look at what can happen when you don't give up... I'm on Facebook??Jenny's Losing It #weightwatchers #weightlossjourney #weightloss #pointsplus #workout #fattofit #fat2fit #loveyourself #weightlossmotivation #fitfam #transformation #fitness #iamworthit #nevergiveup #dontquit #holycrap #pushyourself #changeisgood #trynewthings #motivation #nurse #commitment #anythingispossible #100lbslost #transformationtuesday @weightwatchers

A photo posted by Jenny's losing It (@jennys.losing.it) on

Naravno, promijenila je i ishranu koja je bila sastavljena od pice, hljeba, tjestenine i brze hrane. Odlučila je da izbaci unapred skuvanu ili smrznutu hranu, pa je sve prerađene namirnice zamijenila onim zdravijim.

Nije više pila gazirane sokove, umjesto njih okrenula se vodi i čajevima. Unapred je planirala sve svoje obroke kako bi uštedjela na vremenu i zahvaljujući tome nikada nije bila gladna. "Što se tiče mog krajnjeg cilja, shvatila sam da ne postoji kraj ove "trke". Važno je samo da ostanem zdrava i to je plan kojeg ću se držati", zaključila je odlučna Dženi.

Izvor: Super žena