Napravite sami BB kremu

BB kreme djeluju kao “all-in-one” kozmetički proizvodi koji ujedinjuju formulacije za njegu kože i dekorativnu kozmetiku. One bi trebalo da hidratizuju, prekriju nedostatke, smane vidljivost pjega različitog porijekla, ujednače ten, i da koži daju blistav sjaj i zaštite kožu od UV zračenja
64 pregleda 0 komentar(a)
puder
puder
Ažurirano: 20.09.2015. 10:15h

U svojoj fioci uvijek imate tečni puder, kremu za lice i mlijeko za sunčanje - e samo to vam i treba za BB kremu.

Pored ovih sastojaka, nema potrebe da kupujete posebnu, jer svakako već koristite provjerene proizvode za koje znate da vam odgovaraju.

BB krema je odličan preparat koji je dio moderne kozmetike. Ona pruža licu svjež i prirodan ten, štiti od štetnih sunčevih zraka i hidrira kožu. BB krema sadrži sve predonosti pudera, hidrantne kreme i mlijeka koje sadrži zaštitni faktor.

BB kreme djeluju kao “all-in-one” kozmetički proizvodi koji ujedinjuju formulacije za njegu kože i dekorativnu kozmetiku. One bi trebalo da hidratizuju, prekriju nedostatke, smane vidljivost pjega različitog porijekla, ujednače ten, i da koži daju blistav sjaj i zaštite kožu od UV zračenja.

Kada već znamo osnovne sastojke BB kreme, sada samo treba malo strpljenja da napravite nijansu koja vam savršeno odgovara.

Sastojci:

  • Hidrantna krema za lice
  • Tečan puder ili krem puder
  • Mlijeko za tijelo sa zaštitnim faktorom

U praznu kutiju potrošene kreme ili bilo kakav drugi čisti sud stavite kašiku mlijeka sa zaštitnim faktorom, kašiku hidrantne kreme i kašiku tečnog pudera. Sve to fino promješajte dok se boja ne sjedini.

Ako želite da krema bude više pigmentirana, onda logično dodajte još malo više pudera. Isto tako, ako smatrate da je previše svijetla za vaš ten, stavite malo rumenila u prahu i fino pomiješajte dok se boja ne sjedini.

Bonus video: