10 razloga da date otkaz i odete na put

"Ako ste stalno nečim opterećeni i smatrate da put oko svijeta trenutno ne možete priuštiti, zapamtite – nikada nećete imati dovoljno novca. Iskoristite trenutak, stvari će se uvijek funkcionisati"
3 komentar(a)
prtljag, putovanje, Foto: Shutterstock.com
prtljag, putovanje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.09.2015. 15:51h

Nakon nekoliko nedjelja godišnjeg odmora povratak na posao mnogima predstavlja pravi pakao.

I dok mnogi pokušavaju da se riješe početnog stresa pomoću raznih savjeta, postoje i oni koji o povratku na posao uopšte ne razmišljaju.

Naprotiv, oni već planiraju svoj odmor na nekoj novoj destinaciji.

Donosimo vam 11 razloga zbog kojih bi trebalo da date otkaz i zaputite se u pustolovinu iz snova. Na vama je samo da odlučite.

1. Čitate ovo

Sama činjenica da vas je privukao ovaj tekst i da razmišljate o napuštanju posla govori da ste na pogrešnom mjestu. Život je prekratak da biste ga potrošili na ono što ne volite.

2. Nikada nije pravo vrijeme

Ako ste stalno nečim opterećeni i smatrate da put oko svijeta trenutno ne možete priuštiti, zapamtite – nikada nećete imati dovoljno novca. Iskoristite trenutak, stvari će se uvijek funkcionisati.

3. Život je kratak

Ako budete čekali da skupite dovoljno novca, vjerovatno ćete ostariti, a da ništa nećete vidjeti.

4. Ništa se neće promijeniti za godinu dana

Ako se plašite da ćete propustiti važne stvari dok ste daleko, vjerujte, vaši su strahovi neosnovani. Puno više lijepih stvari propustićete na drugoj strani svijeta nego u sopstvenom dvorištu.

5. Svijet je mali

I zapravo nije tako skup kao što mislite. Uz planirano putovanje, niskobudžetne letove i alternativni smještaj, nećete morati da stavite hipoteku na kuću.

6. Putovanje stavlja stvari u perspektivu

Pomoć siromašnima pri izgradnji sirotišta u Kambodži ili ispijanje vrhunskog vina na Novom Zelandu dok sunce polako zalazi sve vaše probleme čini potpuno beznačajnima.

7. Doživotne uspomene

Brojni trenuci urezaće vam se u pamćenje, a vi ćete biti bogatiji za brojne trajne uspomene.

8. Mladi ste koliko se osjećate mladi

U današnje vrijeme godine postaju samo broj. Mislite da ste prestari za putovanje? Varate se, sredovječne pustolovine nikada nisu bile uzbudljivije.

9. Putovanja upotpunjavaju vaš CV

Većina radnih mjesta, barem ona na kojima bi htjeli biti, cijeniće vaše životno iskustvo jednako koliko i vaše profesionalne kvalitete – putovanje će razviti vaš um, komunikacione vještine, globalno razumijevanje i zrelost.

10. Nikada nećete znati “šta ako”

Ništa vas u životu neće pokrenuti više od ovoga.

Večernji list

Bonus video: