SAVJETI ZA SAMOPOUZDANJE

Kako da uživate u sebi i svom tijelu

67 pregleda 0 komentar(a)
život, Foto: Shutterstock
život, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.09.2018. 15:14h

Društvene mreže i mediji sve više nam nameću idealan make-up look, idealne proporcije, pa čak i idealan način života. Sasvim je prirodno da se u nekom trenutku od svega toga umorimo, da želimo da izgledamo kako nam je volja i da se ponašamo onako kako nam prija.

Svako od nas želi da bude srećan, da voli sebe i uživa u svom tijelu. Kako biste u ovome uspjeli, promjenite sitnice u svojoj svakodnevici i bićete rasterećeniji od stresa i pritiska sredine.

1. Volite svoje tijelo

Njegujte svoje tijelo, cijenite njegove mogućnosti, a ne izgled. Zaista je bitno da ste zdravi i morate biti zahvalni na tome, a to ćete postići prihvatanjem sebe i svog izgleda.

2. Promjenite svoj stav

Nemojte da se poredite sa nametnutim estetskim normama, jer vas to navodi na nezadovoljstvo sobom i na samokritičnost. Bolje se potrudite da nađete stvari koje kod sebe volite i počnite da prihvatate sebe onakvu kakva jeste. Život je previše kratak da biste bile nezadovoljne sobom.

3. Upoznajte svoj um

Da biste zavoljeli svoje tijelo, morate prvo zavoljeti svoj um. Zato vjerujte u sebe, trudite se da mislite pozitivno i da oko sebe privlačite pozitivnu energiju.

4. Smijte se

Mnogo svakodnevnog smijeha jednostavno će vas podstaći da vjerujete kako je sve dobro, prenosi Lepota i zdravlje.