Greške koje činite prilikom stavljanja pudera…

83 pregleda 0 komentar(a)
puder, šminka, Foto: Shutterstock
puder, šminka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.09.2018. 15:44h

“Namazala sam isti puder, juče se divno uklapao uz moju kožu a danas izgleda kao da sam stavila masku”, rečenica je koja je svima dobro poznata. Znate li u čemu je problem? Mi ćemo vam otkriti!

Ovo je nekoliko mogućih razloga, pa vi pokušajte da nađete rješenje…

#1 Vrijeme

Velike ljetne vrućine i debeli sloj pudera na licu nikako nisu dobra kombinacija. U takvim danima neizbježno je otapanje make-upa pa bi trebalo da ga izbjegavate ili nosite u što manjim količinama.

S druge strane, pred nama je period promjenljivog vremena, koje takođe može da ima negativan uticaj na kožu, pa samim time i na šminku. Vjetar i niske temperature isušiće lice, dok će toplo vrijeme podstaći lučenje masnoće na koži. Jedini način da to svedete pod kontrolu jest da pratite vremensku prognozu i koristite primjerene proizvode za njegu lica.

#2 Nemate ustaljenu jutarnju rutinu

Ako jednog jutra čekate da vam koža upije kremu pa tek onda nanosite šminku, a drugog to radite odmah jedno za drugim jer kasnite, naravno da će vam onda i šminka izgledati drugačije iz dana u dan.

A ako želite da vaš make-up traje što duže, onda pokušajte svakog jutra ostavite dovoljno vremena koži da upije kremu prije šminkanja jer će u protivnom skliznuti i prije nego što izađete iz kuće.

#3 Promjene na koži

Tokom mjeseca promjene u nivou hormona u tijelu, osim na raspoloženje, utiču i na izgled kože, poput povećanog lučenja masti, izbijanja bubuljica, sušenja dijelova kože… Zato bi najbolje bilo da imate bar dva različita pudera. Jedan za dane uoči i tokom menstruacije, drugi za ostatak mjeseca.

#4 Operite četkice za šminku

Ako vam je lična higijena na prvom mjestu (a trebala bi biti), onda bi trebalo redovno da perete četkice i spužvice za make-up. Šminka nikad neće izgledati svježe ako je pribor kojim je nanosite prljav, a i koža će na to negativno reagovati. Ako želite postojan i blistav make-up, spužvice perite nakon svake upotrebe, a četkice bar jednom sedmično, u mlakoj vodi i blagim šamponom, prenosi Ljepota i zdravlje.

Bonus video: