Ideje za obroke koji daju snagu i koncentraciju za dan u školi

Samo najbolje za đake - sezonsko voće, dobar sendvič, kombinovan na pravi način je idealna hranljiva užina za đake. Probrani recepti nalaze se u današnjem specijalnom poklon dodatku "Đačka užina", samo uz "Vijesti"
230 pregleda 1 komentar(a)
sendvič, džačka užina, Foto: Shutterstock.com
sendvič, džačka užina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.10.2018. 06:14h

Kako ćete najlakše kontrolisati ishranu djeteta, ali i uštedjeti novac? Iskoristite ideje napravite zdrav sendvič a koji dijete može pojesti prije škole ili ga ponijeti za užinu. Donosimo i desetine recepata za lako, jeftino zdravo i brzo.

Sakupili smo i 10 sjanih ideja koje otvaraju mogućnosti bezbrojnih kombinacija, kako da prokrijumčarite sve ono što je zdravo a za neku djecu nejestivo, u njihovu omiljenu formu - sendvič ili picu. Iskoristite ostakte od jučerašnjeg ručka i napravite zanimljivo i ukusno đačko jelo.

Paštete i namazi čine svaku užinu bogatijom. Da to ne bi bili kečap, majonez ili senf, pronašli smo kako da napravite domaće obogaćivače ukusa.

Kako da spremite mafine koji su praktični za nošenje a ne zahtijevaju mnogo vremena za prirpemu?

Slane ili slatke, na vama je da odlučite a važno je da budu spremljeni od dobrih i zdravih namirnica koje će probuditi koncentraciju te držati glad i umor podalje od vašeg djeteta.

Saznajte kakva je to pravilna ishrana djece školskog uzrasta. Hrana iz pekare, grickalice i slatkiši su u vrhu liste grešaka kada je riječ o ishrani školaraca. Uvrstite namirnice za koje je naučno dokazano da poboljšavaju rad mozga u đačku užinu!

Neka budu zdravi, nasmijani i pametni!

Čitajte Vijesti

Bonus video: