Sjajna kosa uz pomoć samo jednog sastojka

Znate li da vam određena tehnika može pomoći da dobijete lijepu i zdravu kosu preko noći?
0 komentar(a)
kosa, Foto: Shutterstock
kosa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.05.2015. 19:45h

Svilenkasta i sjajna kosa je zdrava i lijepa. Činjenica je da takvu kosu uglavnom možemo vidjeti na TV reklamama. Takođe, činjenica je i to da zdrava i lijepa kosa zahtijeva i dosta napornog rada, a ishrana i izbor odgovarajućih proizovda za njegu kose od suštinske su važnosti.

Međutim, znate li da vam određena tehnika može pomoći da dobijete lijepu i zdravu kosu preko noći? Evo o čemu se radi.

Tajna tehnika sjajne kose uključuje jednostavan i veoma zdrav sastojak – maslinovo ulje. Ono je apsolutno odlično, jer regeneriše kosu i daje joj neophodnu hidrataciju. Sve što treba da uradite jeste da ulje dobro utrljate u kožu glave i da se pobrinete da ono prekriva cijelu dužinu kosu (nanesite ulje na kožu gave, izmasirajte, a zatim pomoću češlja ulje "raspodijelite" po cijeloj dužini kose. Alternativno, nakon masaže kože glave, ulje nanesite na ostatak kose i kosu dobro pročešljajte). Kosu omotajte plastičnom kesom ili kapom za tuširanje, a nakon toga je umotajte peškirom. Kosu operite ujutru i već nakon prvog tretmana biste trebalo da primijetiti razliku.

Kod veoma suve i oštećene kose, tretman ponavljajte tri puta sedmično, dok ne vidite rezultate, a onda jednom sedmično.

Zagrijavanje ulja prije nanošenja na kožu glave nudi vam pogodnosti tretmana kose toplim uljem. Ovaj tretman omogućava lipidima i hranjivim materijama da lakše prodru u kosu. Pored toga, ovaj tretman pomaže i da se vlažnost što duže zadrži unutar svake pojedinačne vlasi. Ulje treba da bude mlako na dodir, nikako vrelo.

Izvor: zenskikutak.rs

Bonus video: