Našle su jedna drugu na tužnom mjestu, a jedna od njih ima samo nekoliko sedmica života

Dejvojčice su postale najbolje drugarice tokom tragedije, našle su jedna drugu i držaće se jedna druge dokle god mogu, rekla je Sindi, koja na Facebooku bilježi posljednje sedmice života svoje kćerke
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2015. 06:52h

Dvije djevojčice oboljele od raka, koje su postale najbolje prijateljice tokom liječenja u teksaškoj dječjoj bolnici, saznale su tužnu vijest da jedna od njih dvije neće pobijediti tešku bolest.

Četvorogodišnjoj Avi Garsiji dijagnostifikovan je rak bubrega u avgustu, dok je trogodišnjoj Peni Smit, sa kojom je Ava u bolnici, dijagnostifikova rak mišića u maju prošle godine. Dok je Ava ušla u remisiju u februaru, stanje djevojčice Peni se pogoršalo, a njena majka kaže da joj je ostalo tek nekoliko sedmica života.

Peni i Ava su se sprijateljile tokom oporavaka od tretmana hemoterapije, na kojima su se viđale dvaput sedmično.

"To im je bilo poput igre, iako je išla na hemoterapiju, boli su je iglama i bilo joj je stresno. Bilo je lakše ići u bolnicu kad joj je bilo zabavno", rekla je za WRIC Penijina majka Sindi Sagan.

Avina majka, Kristina Garsija, dodala je da su tretmani postali manje strašni kad su se djevojčice počele da se oslanjaju jedna na drugu.

"Postalo joj je prijatnije, nije više bila tako uplašena, jer je izgledala poput svoje prijateljice", rekla je Kristina, misleći na period u kojem je njena kćerka ostala bez kose.

Tokom liječenja i majke su se sprijateljile.

"Mislim da ne bih izdržala sve ovo bez Peni i Sindi", rekla je Kristina.

Dejvojčice su postale najbolje drugarice tokom tragedije, našle su jedna drugu i držaće se jedna druge dokle god mogu, rekla je Sindi, koja na Facebooku bilježi posljednje sedmice života svoje kćerke.

"Ponekad se bori za svaki dah. Prilagođavamo joj ljekove protiv bola da bi bili što efikasniji. Nedostaju joj prijatelji i igra. Ponekad kaže: 'Kasnije, kad ne budem bolesna' i to me ubija", napisala je majka djevojčice Peni.

Ava posjećuje svoju prijateljicu i donijela joj je poklone, među kojima je i igračka Else iz crtanog filma "Frozen".

Galerija

Bonus video: