Regent Porto Montenegro u brazilskom izdanju "Elle" magazina

"Pored toga što je novinarka bila impresionirana ljepotama Crne Gore, nije ostala ravnodušna ni prema gostoprimstvu našeg naroda i ukusnim mediteranskim specijalitetima"
3 komentar(a)
Regent hotel, Foto: Privatna arhiva
Regent hotel, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.05.2015. 12:58h

Ultraluksuzni tivatski hotel "Regent Porto Montenegro" je našao svoje mjesto i među stranicama rođendanskog izdanja "Elle" magazina u Brazilu.

"Nova rivijera" naziv je članka koji je "Elle" Brazil objavio o Crnoj Gori i na taj način predstavio svojim čitaocima ovu "destinaciju ljeta sa kristalno čistim plažama, bogatom istorijom i prelijepim hotelima", kako je napisano u ovom magazinu.

Mnogo je epiteta kojima je novinarka i autorka članka, Adriana Setti dočarala Crnu Goru brazilskoj publici.

"Regent Porto Montenegro" je uporedila sa glamuroznim i prelijepim venecijanskim palatama dok je našu zemlju opisala kao "novi Monako", a za marinu Porto Montenegro je navela da predstavlja "dašak Azurne obale" u Crnoj Gori.

"Pored toga što je novinarka bila impresionirana ljepotama Crne Gore, nije ostala ravnodušna ni prema gostoprimstvu našeg naroda i ukusnim mediteranskim specijalitetima", kazala je portparolka "Regent Porto Montenegro" hotela Elena Ljiljanić dodajući da njima kao hotelu, ali i Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, veoma znači tako dobra medijska prezentacija na dalekom, ali interesantnom i izuzetno brzo rastućem emitivnom tržištu kakav je Brazil.

Brazilska novinarka je u svom članku skrenula pažnju i na to da Crna Gora nije nepoznata u krugovima ljudi sa istančanim ukusom.

"To potvrđuje činjenica da je Crna Gora još od druge polovine prošlog vijeka mjesto za relaksaciju i uživanje brojnih zvijezda poput Sofije Loren i Merlin Monro, a sve češće je posjećuju manekenka Naomi Kembel i prvi reket svijeta Novak Đoković, kao i mnoga druga poznata lica svjetskog džet seta. Međutim, Adriana ih je "upozorila" da je možda vrijeme da potraže novo mjesto gdje mogu da pobjegnu od pažnje javnosti jer po podacima Svjetskog savjeta za putovanje i turizam, Crna Gora je destinacija za koju će ubrzo znati cijeli svijet", stoji u Setijinom članku.

"Nakon ovog članka u rođendanskom broju magazina "Elle Brazil" koji ovim izdanjem slavi 27 godina postojanja, možemo sa sigurnošću da tvrdimo da su čitaoci brazilskog magazina upoznati sa ljepotama Crne Gore, dok "Regent Porto Montenegro" nestrpljivo čeka da ugosti posjetioce iz ove zemlje i potvrdi sve lijepe riječi koje je Adriana napisala o hotelu i o Crnoj Gori", zaključila je Ljiljanić.

Bonus video: