Nesvakidašnji tretmani ljepotica iz zlatne ere Holivuda

Da nije sve u ljepoti (iako su ove žene bile prirodne ljepotice, u to nema sumnje) dokazuju neobični i nesvakidašnji trikovi koje su koristile
379 pregleda 1 komentar(a)
Ingrid Bergman, Foto: Wikipedia.com
Ingrid Bergman, Foto: Wikipedia.com
Ažurirano: 29.03.2015. 15:14h

Kojim trikovima su zvijezde poput Meriln, Odri, Sofi, Grete i ostalih diva uspevale da izgledaju uvijek tako glamurozno, zavodljivo, autentično i nezaboravno?

Bez obzira na činjenicu da je i 21. vijek nam donio nove ikone stila i ljepote, nekako ne možemo da prećutimo kako smo veliki fanovi i poklonici one ljepote koju su oblikovale najveće ikone filma iz zlatne ere Holivuda! Jer i dan danas, svi žele da imaju lokne poput Rite Hejvort, pune usne Marilin Monro, dugačke, zavodljive trepavice Odir Hepbern i mističan pogled Grete Garbo.

Da nije sve u ljepoti (iako su ove žene bile prirodne ljepotice, u to nema sumnje) dokazuju neobični i nesvakidašnji trikovi koje su koristile

Merilin Monro

Da bi usne učinila punijim, poznata glumica i seks simbol pedesetih je insistirala kod šminkera da joj nanesu nekoliko različitih ruževa na usne i sjaj ne bi li postigli sjaj, punoću i teksturu koju je ona željela.

Tako je ivice usana akcentovala ružem u tamnijoj nijansi crvene dok je srednji dio usana istakla svetlijim učinivši da joj usne izgledaju kao ombre, ali s crvenim tonovima!

Elizabet Tejlor

Shvativši koliko njenom tenu i obliku lica stoji Cleopatra look, Liz je praktikovala nakon legendarnog filma da se šminka u stilu slavne egipatske princeze: moćne obrve, savršeno osjenčene konture lica, mačkasti izgled očiju.

Ono što malo ljudi zna je činjenica da je depilirala lice u želji da postigne što savršeniju kožu. I iako može mnogima da se učini čudnim i smiješnim, depilacija lica uklanja sitne, baby dlake i prirodan je piling lica koji čini da koža posle depiliranja izgleda svježe i sjajnije.

Odri Hepbern

Tajna dugih trepavica? Nakon što bi stavila maskaru ljupka glumica je praktikovala vrh olovke ili iglu da razdvoji i dodatno podigne svaku trepavicu pojedinačno! Za prirodan, a opet izražajan izgled njezinih trepavica bila je zaslužno mukotrpno precizno razdvajanje trepavica tankom iglicom nakon svakog nanošenja sloja maskare.

Potrebno je strpljenje i vrijeme, ali krajnji rezultat su najslavnije i najpoželjnije trepavice na svijetu!

Kerol Lombard

Nakon teške saobraćajne nesreće Kerol je imala malu povredu nosa koja je uslovila da joj je nos bio nakrivljen na lijevu stranu. Prije nego što bi stavljala puder Lombard je imala običaj da s tankom bijelom olovkom iscrta liniju na tom mjestu, ubijeđena da će na taj način njen nos izgledati pravo.

Grejs Keli

Iako vlada neko mišljenje da je Kim Kardashian izmislila iscrtavanje kontura lica to naravno da nije istina. Žene su daleko prije nje imale običaj da uokviruju svoje lice, a tome je posebno bila vična princeza od Monaka.

Grejs je stalno koristila rumenilo ne bi li istakla svoje jagodice i srcoliko lice. Za svježinu njezina lica bio je zaslužan mali make-up trik. Koristila je dvije nijanse rumenila da stvori iluziju visokih jagodica. Jagodične kosti naglasila je svjetlijom nijansom, a tamniju bi stavila na obraze.

Vivijen Li

Jedna od najljepših holivudskih glumica bila je uvjerena kako ima suviše tanke, male usne pa ih je konstantno iscrtavala olovkom prelazeći iznad linije usana ne bi li stvorila iluziju da su joj usne deblje, punije.

Marlen Ditrih

Njemačka glumica je koristila nekoliko beauty trikova od kojih je najpoznatiji onaj da je uklonila šestice jer je bila ubijeđena da će tako njene jagodice više doći do izražaja, što je da budemo realni i postigla.

Nikada nije nanosila maskaru na donje trepavice jer je bila uvjerena da bi je njihova sjena činila umornijom.

Rita Hejvort

Zanosna crvenokosa čiji stil su obilježile raskošne, glam lokne je imala jedan trik. Prije nego što bi uvrtala kosu, Rita je nakon svakog pranja kosu trljala uljem (kokosovim). Pod peškirom je držala ulje 15 minuta da ga kosa upije, a onda ga je ispirala sa vrelom vodom i limunom.

Greta Garbo

Da bi joj oči izgledale mističnije, dramatičnije, Greta je na kapke nanosila tanki sloj vazelina koji je prekrivala s puderom neutralne boje, a pregib na kapku iscrtavala bi tamnom sjenkom da bi postigla teatralan, duboko izražajni pogled. Gornji je kapak iscrtavala eyelinerom izrađenim od mješavine petroleja i ugljena.

Me Vest

Slavna glumica iz tridesetih je imala običaj da se umiva kokosovim uljem svaki dan ne bi li zadržala mladolik izgled.

Ingrid Bergman

Neobična Ingrid je uvek važila za damu koja koristi minimalno od šminke. Zato je imala običaj da brije kosu na tjemenu ne bi li dobila šire čelo i bolje oblikovala kosu.

Sofija Loren

Slavna Italijanka se redovno pridržavala Mediteranske dijete što znači da je uvek na dohvat ruke imala maslinovo ulje koje je koristila za spremanje svakog jela, ali i u kozmetičke svrhe.

Naime, redovno se kupala s vrelom vodom i mrvicom maslinovog ulja.

Džoan Kraford

Slavna američka glumica rado je žvakala žvakaće gume jer je bila uvjerena da joj to pomože da učvrsti vilicu i izbaci toksine. Lice je nakon svakog pranja 25 puta prskala hladnom vodom.

Ketrin Hepbern

Da lice održi u top kondiciji, redovno je radila piling. U kožu je utrljavala mješavinu šećera, tople vode i limunovog soka koju je zatim ispirala ledenom vodom.

Bonus video: