Tenkovi - novi adut hrvatskog turizma?

"Cilj ovog projekta je stvaranje profitabilnog udruženja koje će zapošljavati veterane i donositi prihod. Smatramo da bi vožnja turista tenkovima mogla da postane novi vid vojnog turizma koji bi i državi donio koristi, a ljudima posao," rekao je Morić
1 komentar(a)
Tenk (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Tenk (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.02.2015. 19:36h

Zadarsko Udruženje tenkista ovih dana očekuje završetak registracije uslužne djelatnosti koja će joj omogućiti da turiste vozi tenkovima, javlja Zadarski list, a prenosi Index.hr.

Udruženje djeluje na nivou cijele Hrvatske, a njeni članovi žele da se bave preduzetništvom i zaposle dio boraca iz prethodnog rata.

Prema riječima Branka Morića, koji je projekat do nedavno držao u tajnosti, Udruženje će pokušati da dođe do rashodovanih tenkova Hrvatske vojske, a moguć je i uvoz oklopnih vozila iz inostranstva.

Najvjerovatnija mjesta za izgradnju "turističko-vojnih" kampova s pratećim sadržajem su u okolini Slunja, Karlovca i Knina, ali u udruženju kažu da preferiraju Ravne kotare zbog blizine mora.

"Zadruga će djelovati na području cijele Hrvatske, sjedište će biti u Zagrebu, a osnivači su zadarski i sinjski tenkisti. Cilj ovog projekta je stvaranje profitabilnog udruženja koje će zapošljavati veterane i donositi prihod. Smatramo da bi vožnja turista tenkovima mogla da postane novi vid vojnog turizma koji bi i državi donio koristi, a ljudima posao," rekao je Morić za Zadarski list.

Bonus video: