Ovo su najbezbjedniji gradovi na svijetu

U opširnom istraživanju, list je uzeo u obzir četiri kriterijuma - digitalnu bezbjednost (protiv kriminala na internetu), sanitarnu sigurnost (broj ljekara, opremljenost bolnica), bezbjednost infrastruktura i ličnu bezbjednost (nasilje i druge ilegalne aktivnosti)
3 komentar(a)
Tokio, Foto: Shutterstock
Tokio, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2015. 08:22h

Tokio je najsigurniji grad na svijetu, prema najnovijem istraživanju britanskog nedjeljnika Ekonomist.

Poslije Tokija, najsigurniji gradovi su Singapur, Osaka, Stokholm, Amsterdam, Cirih, Hongkong i Njujork, naveo je list u studiji u kojem navodi spisak 50 najbjezbednijih gradova.

U opširnom istraživanju, list je uzeo u obzir četiri kriterijuma - digitalnu bezbjednost (protiv kriminala na internetu), sanitarnu sigurnost (broj ljekara, opremljenost bolnica), bezbjednost infrastruktura i ličnu bezbjednost (nasilje i druge ilegalne aktivnosti).

London je na 18. mjestu, Brisel na 22, Pariz na 23, Rim na 27. mjestu a Moskva na 43. Na posljednjim mjestima se nalaze Rijad, Teheran i Džakarta.

"Iako su pomenuti gradovi statistički sigurni, to nije isto kao i osjećati se sigurno u nekom gradu", zaključio je Ekonomist. Nijedan grad iz regiona jugoistočne Evrope se ne nalazi na spisku.

Bonus video: