Dubrovnik među najboljim kongresnim destinacijama

Analiza je obuhvatila 45 gradova u regionu koji su vrednovani po prirodnim i kulturnim faktorima, opštoj i saobraćajnoj infrastrukturi, turističkoj i kongresnoj infrastrukturi
2 komentar(a)
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.01.2015. 19:04h

Najbolje kongresne destinacije u ovoj godini za region Srednje i Jugoistočne Evrope su Istanbul, Prag i Dubrovnik, po izboru međunarodnog specijalizovanog časopisa, Kongres magazin.

Riječ je o priznanju "Mitings star" za izuzetna ostvarenja u kongresnom turizmu Srednje i Jugoistočne Evrope u oblasti marketinške komunikacije i organizacije kongresa, piše Poslovni dnevnik.

Uz Istanbul i Prag, Dubrovnik je među top tri destinacije za kongresni turizam u regionu, a istraživanje je bilo opsežno i trajalo je nekoliko mjeseci, kažu u Turističkoj zajednici Dubrovnika. Dodaju da je analiza obuhvatila 45 gradova u regionu koji su vrednovani po prirodnim i kulturnim faktorima, opštoj i saobraćajnoj infrastrukturi, turističkoj i kongresnoj infrastrukturi.

Ističu da je glasanje bilo tajno, a da je Dubrovnik prošle godine bio na prvom mjestu, uz Budimpeštu i Prag, dok je ove godine na trećem mjestu.

Bonus video: