Kratki nokti, glamur i njega

Za ljepotu noktiju ipak je najvažnija njega, koja uključuje hidrataciju, poliranje i oblikovanje noktiju
320 pregleda 0 komentar(a)
nokti, manikir, Foto: Shutterstock
nokti, manikir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.01.2015. 10:36h

Izbor laka za nokte, baš kao i sve drugo podložan je trendovima i klasici. I dok neke žene biraju trendovske boje eksperimentišući sa raznim nijansama neobičnih tonova, druge igraju na sigurno držeći se klasika poput mliječnih i crvenih boja.

Otkrivamo vam kako boje i način lakiranja prilagoditi kratkim noktima.

Tamni lak

Iako mislite da tamne nijanse na kratkim noktima vizuelno skraćuju i prste, malim trikom kod lakiranja, možete postići suprotan efekt. Pripazite samo da lak ne nanesete do ivice nokta.

Providni lak

On je odličan izbor ukoliko želite diskretni sjaj, ali i ako lakirate nokte u žurbi. Naime, kod prozirnog laka teško možete da pogriješite kao kod npr. crvenog koji zahtjeva potpuno mirnu ruku i koncentraciju. Efekt koji daje su njegovani sjajni nokti u trenu.

Pastelni lak

Nježne pastelne boje savršen su kompromis između tamnog i prozirnog laka, a i u širokoj paleti lako ćete pronaći nijansu koja vam se sviđa. Oni za razliku od tamnih boja daju prirodniji izgled, a i lakše se nanose, jer se sitne nepravilnosti prilikom nanošenja ne vide.

Oprez

I dok kratki nokti 'trpe' sve boje neke trendove u lakiranju i dodatne igre s bojama i aplikacijama treba izbjegavati. Ombre manikir, u kojoj su po uzoru na ombre pramenove, nokti obojani u dvije boje, obrnuti francuski manikur ili pak aplikacije od cirkona trendovi su koji ipak zahtjevaju određenu dužinu.

Ukoliko ipak želite nokte dodatno dau krasite možete probati s jednim cirkonom koji bi im mogao dati glamurozniji izgled bez pretjerivanja.

No bez obzira voljeli boje ili ne, za ljepotu noktiju ipak je najvažnija njega, koja uključuje hidrataciju, poliranje i oblikovanje noktiju. Sve ostalo stvar je ukusa i kombinacije s garderobom.

Bonus video: