Nada u bolje dane: Danilovgradu nedostaje malo duha

91 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Opština Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Opština Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 31.12.2014. 16:35h

Jelena Radenović, odbornica SNP-a

1. Čime niste zadovoljni u Danilovgradu i što bi promjenili?

Mnogo je toga čime nisam zadovoljna u našem gradu i mnogo je toga to bih promijenila, ali neću nabrajati probleme sa kojima se svakodnevno susrijeću naši sugrađani, pokušavajući da ne pokvarim praznični duh koji svi mi koliko god je teško,kolika god je besparica istrajno, moram priznati uspješno čuvamo.

2. Što nedostaje Danilovgradu i na šta ste ponosni?

U susret praznicima našem gradu nedostaje malo duha, optimizma, nade u drugačije dane koji dolaze. Rekonstruisani su trgovi pa je organizacije nekog veselog dočeka Nove Godine na nekom od dva trga mogla za promjenu biti znak da je vlast spremna da u 2015. konačno oslušne potreba građana.No u Danilovgradu, sa ovakvom vlašću, ni para, ni hleba i igara.

Radenović je uputila i čestitku svojim sugrađanima: "U svoje lično ime i u ime Socijalističke narodne partije Crne Gore želim svim mojim sugrađanima srećnu i uspješnu Novu 2015.godinu, da sačuvaju one najviše vrijednosti ljubavi, sloge i porodičnog blagostanja koje će i ovih dana njegovati i slaviti uglavnom u krugu svoje porodice sa dragim ljudima,da makar u vrijeme ovih porodičnih praznika zaboravimo na sve ono ružno što je bilo u staroj i sve neizvjesno što nas čeka u sledećoj godini, tako će srećnije početi. Srećni novogodišnji i božićni praznci", poručila je.

Aleksandar Pavićević, odbornik DPS-a

1. Čime niste zadovoljni u Danilovgradu i što bi promjenili?

Svjedoci smo da se tokom proteklih godina dosta uradilo u smislu razvoja našeg grada u svim oblastima i da građani to cijene ali isto tako cijenim da se može i mora više, ponoviću u svim aspektima. Nešto što se nameće kao prioritet jeste uređenje užeg gradskog jezgra, što cijenim da će se i realizovati.

2. Što nedostaje Danilovgradu i na šta ste ponosni?

Kao neko ko od rođenja živi u Danilovgradu i ko je kasnije, kada sam imao priliku opredijeliti se za mjesto boravka, vrlo rado nastavio život u Danilovgradu, odrastajući u njemu provodeći najljepše dane kao osnovac i srednjoškolac i sada, kao za svoj pojam ostvaren čovjek, dovoljno govori koliko volim svoj grad i koliko mu pripadam. Dobro pamtim grad iz perioda kada su dani vikenda bili prepuni naših komšijskih građana, koji su ovaj grad doživljavali kao grad provoda. Danas je to nekako malo fokusirano na određene manifestacije i datume, tako da u tom pravcu i kazujem da volim kada je grad "živ" kada je prepun mladih ljudi i raznolikih kukturnih dešavanja, te stoga i možda odgovor u tom pravcu.

Sa ponosom pripadam ovom gradu, sa ponosom kazujem da sam Bjelopavlić, ponosan na bogatu istoriju ovog grada, kulturnu tradiciju i način življenja.Ponosan na sve uspjehe koji su mu pripadali i koji će se tek ostvarivati.

Ponosan na danilovgradski Gimnaziju koja je obilježila naša odrastanja, na društvo koje sam stekao u ovom gradu...Jednostavno ponosan na sve što pripada ovom gradu..