2014. je bila godina ljubavi

0 komentar(a)
srce, ljubav, Foto: Shutterstock
srce, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.12.2014. 08:44h

Kako se stara godina bliži kraju, nezaobilazne su različite ankete koje pokazuju, u ovom slučaju pomalo zabrinjavajuće rezultate. U anketi za najviše korišćenu riječ u 2014. godini pobedu uopšte nije odnijela reč, već - simbol.

Simbol srca je bila najkorišćenija "riječ" u 2014, piše Blic.

Najkorišćeniji simbol u 2014. godini koji su ljudi upotrebljavali u međusobnoj komunikaciji je - srce, odnosno znak ljubavi.

U anketi su korišćeni podaci sa društvenih mreža, a tema je bila prepiska ljudi, odnosno njihova komunikacija preko poruka.

Drugi simbol koji je najčešće korišćen je # - hešteg.

Tako se ispostavilo da riječi sve više zamjenjuju simboli, popularni "emotikoni", prenosi Blic.

Znak srca je ubjedljivo najviše korišćen u blogovima, na Twitteru, Facebooku i ostalim vrstama prepiski između ljudi, tvrde analitičari.

Znak ljubavi sa jedne strane ohrabruje, i pokazuje da je, barem po dopisivanju 2014. bila godina ljubavi. Ipak, sa druge strane postoji zabrinutost zbog sve većeg korišćenja simbola i raznih znakova koji zamjenjuju riječi, što ukazuje na sve veće siromaštvo vokabulara kod ljudi.

Knjige su zamijenjene internetom, lična komunikacija je ustupila mjesto chatu, Facebooku i ostalim vidovima virtuelnog kontakta, a odlazak na kafu sa prijateljima se nažalost pretvorio u zajedničko gledanje u mobilni telefon, uz nezaobilazno pitanje konobaru: "Koja vam je šifra za wireless?"

Bonus video: