Idealan poklon za hladne dane

U radionici Merjem su za ove hladne dane ispleli i šal za nekog od naših posjetilaca - ako ga želite ili želite da ga poklonite nekome, pošaljite email na adresu redakcije portala
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2014. 09:17h

Jesen i zima su vrijeme koje najviše inspiriše Almu Veliu, koja sa mamom i sestrom, u radionici Merjem, izrađuje unikatan nakit.

Alma je oduvijek željela da hekla, poput svoje majke i bake.

"Vrlo su mi jasna sjećanja kako sam kao mala željela heklati jer su to moja baka i mama radile. Osjećaj za kreativnost je uvijek bio prisutan i radionica je mjesto gdje se on na najbolji način mogao ispoljiti", kaže Alma.

Svaki detalj urađen u radionici Merjem je, dodaje, spoj ideja članova njene porodice koji učestvuju u izradi nakita.

"Inspiraciju pronalazimo najviše u ljudima i raznolikosti modnih trendova. Detalji koji se izrađuju u našoj radionici dio su odeće karakteristične za jesen i zimu pa su to ujedno i godišnja doba koja najviše utiču na našu inspiraciju", kaže Alma.

Materijal koji u radionici Merjem koriste za izradu nakita uglavnom dolazi iz Crne Gore i Srbije.

"Radi se o pamučnom koncu različite debljine. U skorije vrijeme na komadima dodajemo metalne i drvene privjeske i perle. Neizostavni dio našeg nakita su i trakice i raznovrsni materijali. Mada i pored svih tih dodataka, najupečatljiviji budu detalji koji su heklani. Koji god model da nastane rezultat je ispiracije u tom momentu. Ostalo je stvar inspiracije i maštovitosti. Ukrasni karakter našim komadima nakita takođe daju i dugmad koji su neizostavan element", kaže Alma.

A u radionici Merjem su za ove hladne dane ispleli i jedan šal za nekog od naših posjetilaca - ako ga želite ili želite da ga poklonite nekome, pošaljite email na adresu redakcije portala.

Galerija

Bonus video: